Şampiyonlar yurda döndü

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar yurda döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 09:56

Malta'da düzenlenen ve 18 ülkenin katıldığı Dünya Liseler Arası Yüzme Şampiyonası'nda 13 altın, 7 gümüş ile 14 bronz olmak üzere toplamda 34 madalya kazanan milli yüzücülerimiz yurda döndü.

Haberin Devamı

Alitalia Havayolları'na ait bir uçakla gece saatlerinde Roma aktarmalı İstanbul'a gelen milli yüzücüler, büyük bir başarı kazandıklarını ve bu başarıyı tüm Türk halkına armağan ettiklerini söyledi.

Şampiyona ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplayan Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, "19-24 Mayıs tarihleri arasında Malta'da Dünya Liseler Arası Yüzme Şampiyonası'nda ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmenin onuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öncesi olmayan bir başarı elde ederek geri döndük. Okullar kategorisinde kızlarda Çevre Kolejimiz dünya birincisi, erkeklerde Fenerbahçe Kolejimiz dünya dördüncüsü olmuştur. Yine milli takımlar kategorisinde Federasyon Milli Takımımız erkeklerde birinci, kızlarda dünya ikincisi olmuştur" dedi.

Haberin Devamı

"HAK ETTİĞİMİZ YERE GELECEĞİZ"

Yüzme alanında Türkiye'nin dünyada hak ettiği yeri alacağına inandığını söyleyen Pala, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu arenada elde ettiğimiz başarıyla bu çocuklarımızla birlikte yeni nesile başarılı sporcular kattığımızı düşünüyoruz. İnşallah bu sporcularımızın sürekliliğini sağlayıp gerekli desteği verdiğimiz zaman, ülkemiz yüzme alanında da dünyadaki hak ettiği yeri alacak."

ŞAMPİYON YÜZÜCÜLER

TED Koleji'nde okuyan milli yüzücülerden Deniz Ali Bayraktar ise, şampiyonanın güzel geçtiğini belirtirken, bazı sıkıntılar yaşadıklarını, ancak iyi dereceler elde ederek şampiyon olduklarını söyledi. Enka Okulları'nda okuyan Merve Eroğlu da, kızlarda dünya ikinciliği elde ederek balkan şampiyonalığının ardından büyük bir başarıya imza attıklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!