Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur kuraları çekildi

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar Liginde 2. tur kuraları çekildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 12:48

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Son 5 sezonun hepsinde 2. turda elenen Mesut Özil'li Arsenal, en şanssız kurayı çekip Arda Turan'ın takımı Barcelona eşleşti. Salih Uçan'ın formasını giydiği Roma ise bir başka İspanyol devi Real Madrid'e rakip oldu.

Haberin Devamı

İŞTE EŞLEŞMELER:
Gent-Wolfsburg
Roma-Real Madrid
Paris Saint Germain-Chelsea
Arsenal-Barcelona
Juventus - Bayern Münih
PSV Eindhoven - Atletico Madrid
Benfica - Zenit
Dinamo Kiev - Manchester City

Şampiyonlar Liginde 2. tur kuraları çekildi

EN ŞANSSIZ KURAYI ARSENAL ÇEKTİ
UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda en şanssız kurayı Arsenal çekti. Arsene Wenger'in ekibi, kupanın 1 numaralı favorisi olan Barcelona ile eşleşti. İngiliz ekibi son 5 sezonun hepsinde kupada 2. turda veda etmişti.

2010-11 sezonunda yine Barcelona ile eşleşerek elenen İngiliz ekibi o tarihten sonra sırasıyla AC Milan, Bayern Münih (2) ve Monaco’ya elenerek Şampiyonlar Ligi’ne son 16’dan veda etti.

Haberin Devamı

Bir kez daha Barcelona ile eşleşen Arsenal’in bu makus talihini yenip yenmeyeceği bilinmiyor ancak İngilizler şimdiden “Arsenal’in büyük kabusu” manşetlerini atmaya başadı.

AYNI GRUPTAN ÇIKAN TAKIMLAR EŞLEŞMEDİ
Kura çekimine, gruplarını ilk sırada bitiren Real Madrid, Wolfsburg, Atletico Madrid, Manchester City, Barcelona, Bayern Münih, Chelsea ve Zenit takımları seribaşı olarak girdi.

Aynı grup ya da ülkeden takımların ve UEFA'nın kararı doğrultusunda Rus ile Ukrayna ekiplerinin eşleşmediği çekilişe, Paris Saint Germain, PSV Eindhoven, Benfica, Juventus, Roma, Arsenal, Dinamo Kiev ve Gent, 2. torbadan katıldı.

Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur ilk maçları, 16-17 ile 23-24 Şubat, rövanşları ise 8-9 ile 15-16 Mart tarihlerinde oynanacak.

BAKMADAN GEÇME!