Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'na 2'şer takımla katılıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupasına 2şer takımla katılıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2001 00:00


UEFA, 2001-2002 sezonunda ülke federasyonları sıralamasına göre Şampiyonlar Ligi ile UEFA Kupası'na katılacak takım kontenjanlarını ve kaçıncı turdan itibaren mücadele edeceklerini resmen açıkladı. Buna göre Türkiye gelecek sezon Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası yollarında 2'şer takımla mücadele edecek. Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanması halinde ise Cimbom, bu kupada grup maçlarına doğrudan katılacak ve Avrupa'da mücadele edecek takımımızın sayısı 5'e çıkacak.
Haberin Devamı

Katılım statüsüne göre, Şampiyonlar Ligi'ne Türkiye Ligi şampiyonu 3. ön eleme turunda, lig ikincisi ikinci ön eleme turunda, UEFA Kupası'na ise Türkiye Kupası sahibi 1. turda, lig üçüncüsü de ön eleme turunda katılacak. UEFA, kesin olmamakla birlikte şu anda Türkiye'den kupalarda mücadele edecek takımları ise şöyle gösterdi:

Şampiyonlar Ligi
Fenerbahçe (3. ön eleme turu)
Galatasaray (2. ön eleme turu)

UEFA Kupası
Gençlerbirliği (1. tur)
Gaziantepspor (Ön eleme turu)

Kupalarda mücadele etmeyi garantileyen takımlar ise şöyle:

Şampiyonlar Ligi:
Araks (Ermenistan), Slavia Mzyr (Belarus), Levadia Maardu (Estonya), VB Vagur (Faroe Ad.), Haka (Finlandiya), KR Reykjavik (İzlanda), Skonto (Letonya), FBK Kaunas (Litvanya), Rosenborg ve Brann (Norveç), Spartak Moskova (Grup maçlarına katılacak) ve Lokomotiv Moskova (Rusya), Halmstads (İsveç)

UEFA Kupası:
Ararat Yerevan (Ermenistan), BATE Borisov (Belarus), Flora (Estonya), HB Torshavn (Faroe Ad), HJK Helsinki ve FC Jokerit (Finlandiya), Fylkir (İzlanda), Ventspils (Letonya), Zalgiris Vilnius (Litvanya), Odds BK ve Viking (Norveç), Torpedo Moskova, Anzhi Makhachkala ve Dinamo Moskova (Rusya), Helsingborgs (İsveç)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!