Şampiyonlar Ligi’nde 10 inanılmaz olay

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar Ligi’nde 10 inanılmaz olay
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2009 00:00

Devler Ligi’nde kolay kolay unutulmayacak bir hafta geride kaldı. Sürpriz sonuçlar, kendi kalesine gol atanlar ve yapılan inanılmaz hatalar, “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

Haberin Devamı

1- “Gülme komşuna gelir başına” deyimi İspanya’da gerçek oldu. Önce Barcelona evinde bu kupanın ‘çaylağı’ Rubin Kazan’a yenildi. Real Madrid de bununla dalgasını geçerken, ertesi gün Milan karşısında aynı akıbete uğradı.
Kalecilerin hediyesi
2- Real Madrid-Milan maçına hatalar damgasını vurdu. Önce Milan’ın tecrübeli kalecisi Dida tuttuğu topu Raul’un önüne bırakarak gol yedi. Ardından Casillas gibi bir kaleci çıktığı topu ıskalayarak Dida’ya nazire yaptı. 
Bleckere katletti
3- Hakem Frank De Bleckere de hatalar serisine ayak uydurdu. Belçikalı, karşılaşmanın başında ev sahibi ekibin net penaltısını vermedi. Sonlara doğru da Milan’ın temiz bir golünü faul gerekçesiyle geçersiz saydı.
56 yıl sonra galip
4- Liverpool, Premier Lig’de ne kadar kötü giderse gitsin Şampiyonlar Ligi’nde başarılı sonuçlar alırdı. Ancak bu kez Lyon’a, hem de Anfield Road’da 2-1 yenildiler. Liverpool, böylece tam 56 yıl sonra ilk kez üst üste 4 maç kaybetti.
Kaleler karıştı
5- Glasgow Rangers’ı deplasmanda 4-1 yenen Unirea Urziceni, Romanya’da 17 bin kişilik bir kasabanın takımı. Urziceni böylelikle “Şampiyonlar Ligi’nde maç kazanan en küçük şehir takımı” oldu.
6- Yine aynı maçta tam 3 golü birden futbolcular kendi kalesine attı. Rangers 2, Urziceni oyuncuları da 1 kez topu filelerine gönderdi. Bu maçla birlikte Devler Ligi’nin “bir maçta en fazla kendi kalesine gol rekoru” da kırıldı.
Kendini affettirdi
7-  Kendi kalesine atılan goller bununla da kalmadı. Bordeaux-Bayern Münih maçında da ev sahibi ekipten Ciani önce kendi filelerini havalandırdı. Bu yetmiyormuş gibi gidip bir de rakip kaleye gol attı.
Tam 2 penaltı kaçtı
8- Bordeaux-Bayern Münih mücadelesi her yönden ilginç oldu. Bayern 2 kırmızı kartla maçı 9 kişi tamamladı. Bordeaux maç içinde 2 de penaltı kazandı. Ama ikisini de atamadı.
8 maça 6 kırmızı
9- Salı günü oynanan 8 karşılaşma tek bir kırmızı kart bile çıkmadan çok centilmence tamamlandı. Ancak çarşambanın 8 maçında tam 6 kırmızı kart gösterilirken, neredeyse maç başına 1 kırmızı kart düştü.
1’e 10 bin kazandırdı
10- İddaa’da sürpriz sonuçlara oynayanlar, hiç olmadığı kadar kazandı. Özellikle sürprizlerin doruğa çıktığı salı günü oynanan maçların sonuçlarını bilenler, 1 liralık kuponla tam 10 bin lira ikramiye kazanma şansı yakaladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!