Şampiyonlar belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2011 12:04

Ankara'nın ev sahipliğinde 24 Nisan'da başlayan 1. Dünya Çocuk Oyunları'nda 5 branşta şampiyonluk ipini göğüsleyen sporcular belli oldu.

Türk sporcular, golbol ve güreşte takım şampiyonluğu sevinci yaşarken, badmintonda 3, atletizmde 6 altın madalya kazandı.

Oyunlar çerçevesinde Yaşar Doğu Güreş Salonu'nda yapılan güreş müsabakaları sonunda ev sahibi Türkiye, 2 altın, 2 gümüş, 5 bronz madalya ve 52 puan alarak birinci oldu. Azerbaycan, 2 altın, 2 gümüş ve 1 altın madalya ve 50 puanla ikinci, 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ve 38 puan toplayan Moğolistan ise üçüncü oldu.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen golbol turnuvasında da sevinen ülke yine Türkiye oldu. Kıran kırana geçen final maçında Tayland'ı 7-6 yenen Türk Milli Takımı birinci olurken, Tayland ikinci, Irak ise üçüncülüğü elde etti.

Büyük bir çekişme içinde geçen, FIBA'nın da yakından takip ettiği basketbol turnuvası ise heyecanlı bir final maçına sahne oldu. Finalde rakibi İngiltere'yi 29 -16 yenen Romanya şampiyonluk sevincini yaşarken, Almanya Dünya Çocuk Oyunları'na adını üçüncü olarak yazdırdı. Türkiye ise bu branşta çeyerek finalde İngiltere'ye elendi.

Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda düzenlenen badminton turnuvası da renkli görüntülere sahne oldu.

Tek erkeklerde Bulgar Vladimir Shiskov, tek kızlarda Slovenya'dan Ema Cizelj, Türkiye'den çift erkeklerde Nazım Delen–Ömer Altınköprü, çift kızlarda Fatmanur Yavuz–Kader İnal ve karışık çiftlerde Melih Turgut–Fatmanur Yavuz, şampiyonluğu kazandı.

ONURCAN, TÜRKİYE'NİN GURURU

Çocuk Oyunları'nın 2. gününde Naili Moran Atletizm Pisti'nde yapılan atletizm yarışlarında 14 yaş grubunda Onurcan Seyhan, 100 metre branşında 11 saniye 40 saliselik derecesiyle birinci olarak bir rekora imza attı.

Toplam 7 ülkenin katıldığı ve Türk sporcuların 6 altın madalya kazandığı atletizmde birinciliği göğüsleyen ülkeler ise şöyle:
“100 metre erkeklerde Türkiye, 100 metre bayanlarda Macaristan, uzun atlama erkeklerde Türkiye, uzun atlama bayanlar Sırbistan, 600 metre erkekler Türkiye, 600 metre bayanlar Sırbistan, 300 metre engelli erkeklerde Bulgaristan, 300 metre engelli bayanlarda Sırbistan, 4x100 metre bayrak erkeklerde Türkiye, 4x100 m bayrak bayanlarda Sırbistan, yüksek atlama erkeklerde Bulgaristan, yüksek atlama bayanlarda Macaristan, cirit atma (600 gr) erkeklerde Türkiye, cirit atma (400 gr) bayanlarda Türkiye.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!