Şampiyona sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Şampiyona sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2010 19:49

Başkentte 4 gündür devam eden 2010 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası, 23 Yaş Altı Erkekler yarışı ile son buldu. Şampiyonanın son yarışında Polonyalı sporcu Pawel Gawronski, Avrupa şampiyonu oldu.

Anıtpark'tan başlayan yarışın startını Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu verdi.

Fevzi Çakmak Caddesi, Beşevler Alparslan Türkeş Caddesi, Söğütözü ve Beştepe güzergahı üzerinden Anıtpark'ta son bulan 13,5 kilometrelik parkurda 13 tur olarak gerçekleştirilen yarışta, 137 yarışçı yer aldı.

Startın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, sporun kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Bisikletin önemli bir spor dalı haline geldiğini belirten Çavuşoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle bu spor ülke tanıtımı için çok önem kazandı. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'na çok teşekkür ediyorum. 3 yıldır Cumhurbaşkanlığı Turu'nu büyük bir keyifle izliyorum. Avrupa Yol Şampiyonası'na start vermek bize nasip oldu” diye konuştu.
Bisiklet sporunun en büyük eksikliğinin veledrom olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Bu konuya Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü gereken önemi veriyor. İstanbul ve Antalya'da yapılacak veledromlar için bizler de gerekli desteği verip, ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

POLONYALI ŞAMPİYON OLDU

Polonyalı sporcu Pawel Gawronski, 175.5 kilometrelik parkuru 04.03.08'lik derecesiyle ilk sırada tamamlayarak, Avrupa şampiyonu oldu.

Portekiz'den Nelson Oliveira, 04.03.09'luk derecesiyle ikinci olurken, Fransa'dan Arnaud Demare, 04.03.11'lik derecesiyle üçüncü oldu. Bu kategoride yarışan 7 Türk sporcudan 5'i tur yiyerek yarış dışı kalırken, Recep Ünalan 04.03.12'lik derecesiyle yarışı 13. sırada, Eyüp Karagöbek de 04.03.58'lik derecesiyle 77. sırada tamamladı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türk sporcuları bitiş çizgisinde karşılayarak kutladı.

Akgül, yaptığı açıklamada, Türk sporcuların bir zamanlar finish göremezken, şimdi dereceye girdiklerini belirterek, “Hedefimiz çok büyük. Artık madalya ve olimpiyatlara daha fazla sporcuyla katılmak istiyoruz” diye konuştu.

Yarışta dereceye giren sporculara ödüllerini, Avrupa Bisiklet Birliği Başkanı Wojciech Walkiewicz, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ile Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu verdi.

36 ÜLKEDEN 796 SPORCU YARIŞTI

Ankara'da 4 gün süren şampiyonada, 36 ülkeden 796 sporcu yarıştı. Erkekler ve bayanlarda gençler ve 23 yaş altı kategorilerinde ilk iki gün zamana karşı, son iki gün de yol yarışları olmak üzere toplam 8 yarış gerçekleştirildi. Yarışlara Türkiye'den 14'ü erkek, 7'si bayan olmak üzere 21 sporcu katıldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da Türkiye'de Avrupa'nın en üst düzey organizasyonlarını başarıyla gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bu şampiyonaya kadar sadece organizasyonlardaki başarılar konuşulurken, artık sporcuların başarılarının da konuşulmaya başlandığını ifade eden Müftüoğlu, “13. sırada yer alan Recep ile 77. sırada yer alan Eyüp, bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Bundan sonraki hedefimiz, olimpiyatlara daha fazla sporcu ile katılabilmek” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!