Şampiyon Özbekistan

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon Özbekistan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2007 15:15

Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nda, final maçında Rusya'yı 2-1 yenen Özbekistan, Dünya Şampiyonu oldu.

Antalya'da Wow Topkapı Palace Otel futbol sahasında düzenlenen Ampute Futbol Dünya Şampiyonası sona erdi. Şampiyonanın final maçında Özbekistan, Rusya'yı 2-1 yenerek, üçüncü kez düzenlenen şampiyonada dünya şampiyonluğunu elde etti.

Özbek Milli Takımı oyuncuları maçın son düdüğüyle birlikte sevinç içinde birbirlerine sarıldılar ve “Kardeş Türkiye” diye tempo tuttular.
Özbekistan Milli Takımı oyuncuları, şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını ve şampiyonluğu hak ederek kazandıklarını söylediler.

Şampiyonada, bugün oynanan ilk maçta Brezilya'yı uzatma dakikalarında attığı tek golle yenen Türkiye, üçüncülüğü elde etmişti.

Final maçının ardından kupa ve madalya töreni düzenlendi. Dünya şampiyonu Özbekistan'ın kupasıyla futbolcuların madalyalarını Antalya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci birlikte verdiler.

Rusya Milli Takımı'nın kupa ve madalyalarını ise Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak verdi. Final maçında yenilerek şampiyonluğu Özbekistan'a kaptıran ve çok üzüntülü oldukları gözlenen Rusya Milli Takımı'ndan bazı oyuncular, madalyalarını almaya gelmedi.

Dünya üçüncüsü Türkiye Ampute Milli Takımı ise kupa ve madalyalarını, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu'dan aldı.
Bu arada, şampiyonada Fransa “en centilmen takım” seçildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!