Şampiyon oldun sporcu olamadın!

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon oldun sporcu olamadın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 1998 00:00

Metin SERTOĞLU
Haberin Devamı

Devlet Başkanı'nın özel uçağı ile ‘‘Bulgaristan'a kestirdiğin bir milyon dolarlık biletinle’’ ülkeye sığınıp, yine devlet başkanımızın manevi evlatlığına kabul edilmek onuru, senden başka hiç bir kula nasip olmamıştır. Üzerindeki meşin ceketle, Mestanlı'nın ayazında ekmek kuyruklarında tir tir titrerken, birden bire kendini; dizi, dizi evler, kese kese altınların, huri gibi güzellerin göbeğinde buldun. Bir anlık uyanıklığın ödülü olarak, hayalini bile edemeyeceğin servet ve gönül zenginliğin itibarlı bir kahramanı oldun. Bu şöhretin ağırlığına ve ciddiyetine sırt çevirip, arkada iki gözü yaşlı ana, ortada da iki öksüz yavru bıraktın. İki kardeşini evinden kovup kiraya koydun. Bu yaptıklarına anan baban bile dayanamayıp Kırcaali'ye geri döndüler. Kime ne olmuş? Senin ne umurunda! Sazlı, sözlü eyyamcılığa duman kafa yelken açtın.

Son günlerde maaşallah! dilin bir karış dışarıda, boyundan büyük laflar ediyorsun! Seni 10 adet daire, 1000 civarında Cumhuriyet altınıyla ödüllendirmiş, 9 yıllık bir memuriyetin yarım trilyonluk servetinle bağrına basmış bir Spor Teşkilatı'na karşı seni daha saygılı olmaya davet ediyorum. Halter Federasyonu uzman antrenörü olarak, abuk subuk demeçler vererek, Federasyon Başkanı Kenan Nuhut istifa etmeli ya da değiştirilmeli gibi laflar sarfetmeni, geçmişte Dr. Savaş Ağaoğlu'nu da iki kez görevden aldırmış olmanın bir çirkin alışkanlığı olarak kabul edebiliyorum. Her şeyden önce değişmesini ilan ettiğin başkanın seçimle göreve gelmiş ve halen ita amirin olduğunu sana hatırlatmak mı gerekir? Altında son model Mercedes'inle, kapısına dahi uğramadan teşkilattan aldığın maaşların, vermekle yükümlü olup da veremediğin servet beyanın... Bir gün hesabını sana soran mutlaka çıkacaktır. Naim Süleymanoğlu olman devletin koymuş olduğu yasa ve kurallar dışına çıkma yetkisini sana asla vermemiştir.

Yunanistan'la gerginliğimizin arttığı kasım ayında, Balkan Spor Yazarları toplantısı için TSYD Başkanı Sn. Atilla Gökçe ve beraberindeki gazeteci heyet, Atina'ya giderken, Yunanlıların basketboldan bir kişi, ismen de şahsını davet etmelerine karşılık, seni de aralarına alıp götürmek istediler. Ayrıca Bakan Sn. Yücel Seçkiner ve Genel Müdür Sn. Tevfik Sarpkaya'nın da gitmen gerektiği konusundaki ricalarına da itibar etmeyerek gitmedin! Sürgündeki Todor Jivkov'u ziyaret etmeyi yeğledin! Son anda da siyasi geleceğini etkiler korkusuyla, kapısından geri döndün. Arkadaşımız Celal Demirbilek'in aracılığı ile babanın uzatmadığı elini zorla öpebildin! Seni göklere çıkaran, Çankaya'nın bahçelerinde gül koklatan adım adım seni izleyip onurlandıran Türk Spor Basını'na gösterdiğin vefasızlık asla affedilemez. Şöhrete ulaşmanın basamaklarını adımlayıp zirveyi yakalamak ne kadar güç ise, o doruktan tepetaklak aşağıya indirilmek de o denli kolaydır evlat! Devlet kuşu insanın başına bir kez konar, şayet ürkütüp, kaçırmazsan! Basın da seni kutsal kuşun hatırına! başının üstünde tutar.

Boyun küçük ama, ünün çok büyük. O küçücük cüssenle yüklendiğin azametli şöhretin sorumluluğunu, kaldırdığın barın üstünde taşıyabilmen çok daha önemli! Tüm ülke halkının saygı duyup, Milli Spor Kahramanları ilan ettiği Yaşar Doğu gibi daha nice rahmetli şampiyonların isimlerini yad, ruhlarını da şad etmektedirler. Bu gerçek şampiyonlar, dayanılmaz güçleriyle, Türk örf ve adetlerine uyan efendiliklerini örtüştürmesini bilen halk kahramanlarıdır. Seni de öyle görmek isteriz. Cihan Şampiyonu oldun ama Sporcu olamadın!






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!