Şampiyon Fransa

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon Fransa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2013 01:46

120 dakikada eşitlik bozulmayınca Horoz, Uruguay karşısında penaltılarla güldü.

Haberin Devamı

20 Yaş Altı Dünya Kupası finali nefesleri kesti. Kaleci Areola penaltılarda devleşince Fransa, ilk kez bu kupayı müzesine götürdü.

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEMLER: Roberto Garcia, Jose Luis Camargo, Alberto Morin (Meksika)
FRANSA: Areola (9), Foulquir (7), Zouma (7), Sarr (7), Digne (8)(Dk. 115 Polomat ?), Kondogbia (7), Pogba (8), Thauvin (7), Veretout (6), Bahebeck (5)(Dk. 64 Bosetti 4-Dk. 112 Ngando ?), Sanogo (6)
URUGUAY: De Amores (7), Gimenez (7)(Dk. 84 Varella 4), Velazquez (7), Silva (7), Rodriguez (6)(Dk. 101 Olaza 5), Pais (6), Acevedo (7), Cristoforo (7), Laxalt (6)(Dk. 71 De Arrascaeta 5), Lopez (6), Avenatti (7)

TÜRKİYE’nin organize ettiği 20 Yaş Altı Dünya Kupası, Türk Telekom Arena’da sona erdi. 90 dakikanın golsüz tamamlandığı karşılaşma sonunda, 15’er dakikalık iki uzatma da golsüz geçildi. Penaltılara giden finalde, gülen taraf Fransa oldu. Fransa kalecisi Areola’nın penaltılardaki performansı büyük alkış topladı. Penaltılarda 4-1’lik skor ile üstünlük sağlayan Fransa, 19. kez düzenlenen turnuvadaki ilk finalinde, şampiyonluğa ulaştı. Uruguay ise 2. kez boy gösterdiği finalde yine sahadan başı önde ayrılan taraf oldu. Fransa’nın kalecisi Areola, 2 penaltı kurtararak finale damgasını vuran isim oldu.

Haberin Devamı

90 DAKİKAYA DA AREOLA DAMGASI

PAUL Pogba’nın yıldızlaştığı finalde Fransa, önceki turlardaki futbolundan uzaktı. Uruguay, ilk yarıda rakibini baskı altına aldı. Ama penaltılarda Fransa kalecisi Areola, 90 dakikada da Uruguaylılara geçit vermedi.
Turnuvanın en başarılı savunmacılarından Digne, Uruguay’ın Fransa’yı kendi yarı alanına sıkıştırdığı anlarda sol bekte takımının topu rakip alana taşımasına ve dolayısıyla nefes almasına katkı sağladı.

HOROZ GEÇ DE OLSA SONUNU GETİRDİ

GELECEĞİN yıldızlarının çıktığı turnuvanın finalinde Fransız yıldız Pogba, şampiyonanın en değerli futbolcusu seçildi. Mücadelenin 15’er dakikalık uzatma anlarında ise Fransa, rakibine oranla daha etkili oldu. Ancak bu kez de final maçı sonunda ‘Altın eldiven’ ödülünü alan Uruguay file bekçisi de Amores, Horoz’a gol izni vermedi.

Haberin Devamı

Assifuah’a altın ayakkabı

U-20 Dünya Kupası bitiminde altın ayakkabı ödülünü turnuvayı üçüncü sırada tamamlayan Gana’nın yıldız futbolcusu Ebenezer Assifuah’a kazandı. Assifuah, üçüncülük maçında Irak ağlarını da sarsmıştı.

Gana 3 golle üçüncü

Afrika temsilcisi, Irak’ı Attamah, Assifuah ve Acheampong’un golleriyle geçti.

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası üçüncülük maçında Gana, Irak’ı 3-0 yenmeyi başardı. Türk Telekom Arena’ya gelen yaklaşık 8 bin futbolseverin önemli bölümünün Iraklı olduğu mücadeleye hızlı başlayan Irak, bu performansını fazla sürdüremedi. İlk dakikalarda yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen Irak, Gana’nın bulduğu gollere ise karşılık veremedi.
Birinci devreyi 2-0 önde tamamlayan, ikinci yarıda da 1 gol daha bularak karşılaşmadan 3-0 galip ayrılan Gana, turnuvayı dünya üçüncüsü olarak tamamlamayı başardı.

Haberin Devamı

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEMLER: Sandro Ricci (7), Alessandro Rocha (7), Emerson de Carvalho (7)
GANA: Ofori (7), Addico (5)(Dk. 46 Nketiah 5), Lartey (6), Attamah (7), Baba (7), Odjer (6)(Dk. 64 Anaba 6), Aboagye (7), Salifu (6), Acheampong (8), Ashia (6)(Dk. 82 Narh ?), Assifuah (7)
IRAK: Hameed (5), Ali Faez (5), Nadhim (5), Ali Adnan (6), İsmael (5), Tareq (4), Salman (5), Kamil (4)(Dk. 55 Shakor 5), Abdulhussein (5)(Dk. 69 Kadhim 4), Jawad Kadhim (5)(Dk. 79 Shwkan 4), Abdulraheem (5)
GOLLER: Dk. 35 Attamah, 45+1 Assifuah, Dk. 78 Acheampong (Gana)


Mankowski: "Bizim için gerçekten harika bir gece"

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası final maçında Uruguay'ı penaltı atışları sonucunda 4-1 yenerek şampiyon olan Fransa Milli Takımı'nın teknik direktörü Pierre Mankowski, çok mutlu olduklarını söyledi. Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Mankowski, önemli bir başarı elde ettiklerini vurgulayarak, "Bizim için gerçekten harika bir gece. Bu çocuklarla 3 yıldır beraberiz. 20 yaşında şampiyon olma şansını elde ettiler. Bu çok büyük bir onur, uzun yıllar hatırlayacaklarını düşünüyorum" dedi.

Başarılarılı olmalarındaki en önemli etkenin takım içindeki dayanışma olduğunu vurgulayan Mankowski, "Elbette yetenekli oyuncular var ama takımımız çok şey paylaştı. Oyuncularımız içlerinden gelerek oynadılar. Bu, başarının sırrıydı. Çocuklar şimdi çok mutlu. Bu, kariyerleri için de çok önemli bir süreç" ifadelerini kullandı. Türkiye'den güzel anılarla ayrılacağını anlatan Mankowski, şunları kaydetti: "Ben Türkiye'den çok mutlu bir hatırayla ayrılacağım. Burada gittiğimiz her şehirde güzel sahalar ve çok iyi taraftarlar gördük. Türkiye bir futbol ülkesi, umarım başarılı olurlar. Türkiye, Fransa'nın şampiyon olduğu bir ülke olarak aklımızda kalacak."

Verzeri: "Çok iyi bir turnuva geçirdik"

Uruguay Milli Takımı Teknik Direktörü Juan Verzeri ise finalde kaybetmenin kötü olduğunu belirterek, "Ancak takımımdan, turnuvada aldığımız sonuçtan ve oynadığımız futboldan çok memnunum. Bugün de 90 dakika iyi oynadık. Uzatma dakikalarında da golü bulabilirdik ama olmadı. Fransa'yı, penaltılarla kazandığı için tebrik ediyorum" diye konuştu. Verzeri, turnuvanın kendileri açısından başarılı geçtiğini vurgulayarak, "Çok iyi bir turnuva geçirdik. Bugün de birçok Uruguaylı taraftar vardı. Buraya gelip bizi desteklemeleri çok anlamlıydı. Onlara kupayı vermek isterdik ancak olmadı. Turnuvadan genel olarak mutlu ayrılıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!