Şampiyon Daçka yazdıracağız

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon Daçka yazdıracağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 00:41

Darüşşafakalı Semih Erden ile Mehmet Yağmur ligdeki mutlu sona inanıyor... Son 4 sezonda 4 farklı takımın basketbol liginde şampiyonluk yaşadığını belirten Darüşşafaka Doğuş’un iki milli yıldızı, ”Ligin kalitesi ortada. Play off’ta bizi nelerin beklediğini biliyoruz; ama amaç kupayı kaldırmak. İnşallah bir ilki başaracağız...” dedi.

Darüşşafka Doğuş’un iki yıldızı Semih Erden ile Mehmet Yağmur, “Türkiye Kupası’nda final oynayan bu takım ligde ise şampiyonluğa ulaşacak” diye iddialı konuştu.

Basketbol liginde son 4 sezonda 4 farklı takımın kupayı kaldırdığının altını çizen ikili, “Play off’ta bizi nelerin beklediğini biliyoruz ama amaç kupayı kaldırmak. İnşallah kulüp tarihinde bir ilki başaracağız...” dedi. Hem parkede hem de günlük hayatta iyi dost olan Daçka’nın 1 ve 5 numaraları Mehmet ile Semih Hürriyet’e konuştu...

Şampiyon Daçka yazdıracağız


'İNANILMAZ BİR KULÜP, GÜZEL BİR AİLE'
Euroleague’in ilk senesinde TOP 16’ya kalarak ilk hedeflerini gerçekleştirdiğini söyleyen Semih, “Türkiye Kupası’nda elimizden alınan bir final vardı... Biz önümüze bakıyoruz. Daçka inanılmaz bir kulüp, güzel bir aile... Ligde kupayı kaldırmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

17 Aralık’ta Maccabi’yle (66-70) Vokswagen Arena’da oynadıkları maçtan bu yana ilk 5’in değişmezi olan Mehmet ise “Mahmuti yönetiminde birlikte oynamaktan inanılmaz zevk alan bir ekibiz. Benim için de takımım için de yükselme hikayesi umarım devam eder” dedi.

ERGİN HOCA DA OBRA DA MÜTHİŞ BAŞARILI
MİLLİ yıldızlar Avrupa’da müthiş işler yapan F.Bahçe ve G.Saray’ı da unutmadı. Ergin Ataman’ın kendisi için çok önemli bir koç olduğunu söyleyen Mehmet, “G.Saray EuroCup’ta müthiş bir iş yaptı” dedi. Geçen yıl F.Bahçe ile Final Four oynayan Semih ise, “Real Madrid yenilgisi geçen yıl içimde ukde kalmıştı. F.Bahçe bu yıl rövanşı alıp 2. kez Final Four yaptı” dedi.

Şampiyon Daçka yazdıracağız


'BENİM HİKAYEM BİRAZ FARKLI'
Mehmet Yağmur: Benim hikayem diğerlerine göre farklı kadroya giremiyordum... Sezon başında çok fazla oyuncu vardı, daha sonra formayı aldım ve bırakmadım. Yabancı kuralında bize hazır beklemek düşüyor. Sonra bir maçta kendimi ispatladım Oktay Abi (Mahmuti) bana şans verdi. Semih’le birbirimizi destekleyerek iyi bir uyum yakaladık. Takım çok daha sert oynuyor. Benim için bu sene çok aşağıdan, dipten başlayıp yükselme hikayesine dönüştü... İnşallah böyle de devam eder.

'KARDEŞİM MEHMET BENDEN DAHA ÇALIŞKANDIR!'
Semih Erden: Yeni bir takım oluşum olduğumuz için ufak kopukluklar vardı onu düzelttik takım olduk. Bu yüzden son maçları daha iyi oynadık, aynı şekilde de devam ediyoruz.

- Mehmet'in sezon başında yeterince süre bulamaması, bu sezonki yabancı kuralıyla alakalı... Mehmet kendini kanıtlamış bir oyuncu, ben çok şaşırmıyorum yaptığı şeylere... Tabii ki bazı engeller önümüze geçtiği için insanlar, bir takım şeylerin farkına vardı.

Uzun konusunda da takımda alternatif bol… Takım yeni olduğu için alınan oyuncular idari konular... Zaten rekabetsiz ortam sıkıcı olur. İkimiz de rekabeti ve çalışmayı severiz. Gerçi kardeşim Mehmet benden biraz daha fazla çalışkandır... (gülüyor)

Şampiyon Daçka yazdıracağız


'TÜRKLERİN ROLÜ ÖNEMLİ

- Gerçekten çok yüksek tempoda çalışıyoruz, her zaman aynı moralde olamıyoruz. O yüzden kardeşim sağ olsun ben düşünce kaldırıyor, o düşünce de ben onu kaldırıyorum. Sadece Mehmet değil onun dışında takımdaki Türk arkadaşlarımızla iletişimiz iyi...

Gerçi yabancılarla da öyle... Oğuz, Ender, Emir gibi tecrübeli isimler var bizim takımda. Birbirimizi geçen yıldan tanıyoruz, bu bizim için artı. Takımın takım olabilmesi için Türklerin rolü önemli, yerlilerin söz sahibi olması lazım.. Biz bunu çok şükür takımda sağlıyoruz.

Koç Mahmudi ile de aramız iyi. Bizim amacımız onun da amacı; yani kazanmak. Bu doğrultuda kim en iyi oyununu oynuyorsa ondan yararlanıyor. Mehmet 1 numara oynadığı tüm maçlarda birçok eksiği kapattı, aslan gibi oynuyor kardeşim. Ben de 5 numara olarak takıma faydalı olmaya çalışıyorum... Koç da bu rekabette en iyiyi oynatıyor. Aramızda güzel bir bağ var; inşallah da böyle devam eder..

Şampiyon Daçka yazdıracağız


'MAHMUTİ HAK EDENİ OYNATIYOR'

Mehmet Yağmur: Koçumuz hak edeni oynatıyor, iyi idman yapıyoruz. Sezon başı yaptığımız röportajda seninle konuştuk, çok oyuncu olması bizi negatif etkiledi. Roller verildi herkes benimsedi ve şubattan sonra büyük ivme yakaladık. İnşallah hep beraber böyle devam edersek neden şampiyonluğa gitmeyelim!

'KUPA FİNALİ TALİHSİZ KARARLARLA GİTTİ'
- Türkiye Kupası'nda iyi bir ortam, iyi bir ritm yakaladık. Sonuçta tek maça bakıyor... İki maçı kazandık son karşılaşmada talihsiz kararlarla, elimizden giden bir maç oldu.

'Neden play off'larda da iyi bir ritm yakalayıp sonuna kadar gitmeyelim' diye konuşuyoruz arkadaşlarla... Potansiyel de var. Daha fazla çalışmamız lazım, iyi bir ritm yakalarsak her sene farklı finalistlerin olduğu bu ligde bana göre şansımız epey yüksek.

Şampiyon Daçka yazdıracağız


'BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN'

Semih Erden: Sonuçta Mehmet’in dediğine katılıyorum, çok güzel bir ivme yakaladık. Belki Türkiye Kupası finalini kaybettik; ama çok şey kazandık. Takımın özgüveni geldi, takım gibi hareket etmeye başladık. Özveride bulunup elimizden gelenin fazlasını verdik.

Final maçından sonra inanılmaz bir yükselişe geçtik; bizim play off maçlarımızda çekişmeli geçecek. Karşımıza çıkan her takım kaliteli olacak. Play off’ta bizi nelerin beklediğini biliyoruz ama amaç kupayı kaldırmak. İnşallah bir ilki başaracağız... Hedefimiz şampiyonluk, bizi izlemeye devam edin...

'OBRA'NIN BAŞARISI ŞAŞIRTMIYOR'
Obradovic üst üste ikinci kez Euroleague'de Final Four'a kalarak Türk basketbol tarihinde ilki başardı. Ama bu onun için çok şaşırılacak bir durum değil. Obra basketbolda Euroleague'i en çok kaldıran koç ve bu başarı beni şaşırtmıyor.

'FENERBAHÇE'DE İNANMIŞLIĞI GÖRDÜM'
Mehmet Yağmur: Galatasaray'ın EuroCup şampiyonluğunun ardından inşallah Fenerbahçe de Euroleague'de şampiyon olur. Real serisinde ben Fenerbahçe'de inanmışlığı gördüm. İlk maçı kazandılar oyuncuların hepsi, 'hadi ikinci maçı da kazanıyoruz, final four’a iki maç kaldı' dedi. Ve adım adım bunu başardıklarını gördük...

Fenerbahçeli oyunculardaki inanmışlığı gördük. Vesely’nin sakatlığından sonra soru işaretleri vardı ama Kalinic'in bile 5 numara oynadığı seri de inançlarıyla Real'e maç bile vermediler.

'IVKOVIC İLE EFES UYUMU OLMADI'
Ivkovic ile Efes’in arasında uyum olmadı, ruh olmadı... Onun dışında sonuçta Ivkovic basketbolun en üst düzey koçlarından... Onun için olumsuz bir şey söyleyemeyiz. Uyumsuzluk yaşandı.

Şampiyon Daçka yazdıracağız


'ERGİN ABİ'NİNKİ İNANILMAZ BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ'
Semih Erden: Ergin Abi'yi çok seven bir sporcuyum. Kim ne derse desin o benim için çok iyi bir koç... Ve bu kadar kısıtlı bütçeyle yaşanılan olumsuzluklara rağmen, Galatasaray'da inanılmaz bir başarı öyküsü yarattı... Müthiş bir atmosferle çok güzel iş yaptılar. Ben o kupayı kaldıracaklarından zaten emindim.

'ONUN NE KADAR BÜYÜK ANTRENÖR OLDUĞUNU GÖRDÜM'
Mehmet Yağmur: Ergin Abi’nin başarısına şaşırmıyorum. Sistemini öyle güzel yerleştiriyor ki.. Sakatları hiç yansıtmıyor; herkesin görevini veriyor. Sistem tıkır tıkır işliyor. Çok başarılı, istediği takım bütçe ve ortamda çok daha başarılı olur. EuroCup şampiyonluğu da beni şaşırtmadı. İki sene Beşiktaş'ta çalıştık onun ne kadar büyük antrenör olduğunu gördüm.

'SAKAT HAYVANLAR İÇİN REHABİLİTASYON MERKEZİ HAYALİM VAR'
- Eşim de ben de hayvan severiz. Arabamın bagajında 15 kiloluk kedi köpek mamam var. Takım arkadaşlarım özellikle Semih benimle alay ediyordu ama artık o da destek oldu. Hayvanları hediye diye alıp 10 gün sonra atıyorlar. Canları olduğunu unutuyorlar. Barınaklarda her cins kedi köpek var. Oradan sahiplenmeleri çok önemli.

Eşimle ayağı kırılıp sokağa atılan bir av köpeği sahiplendik. İsmi Sansa... Hayvanın gözlerinde minnettarlığı görebiliyorum. Hayvanlar benim en hassas olduğum konu. Bir projem var daha iyi paralar kazanırsam. Sakat kedi köpekler için rehabilitasyon merkezi açma hayallerim var.

'HEDEFİM NBA'E GERİ DÖNMEK'
Semih Erden: Benim asıl hedefim NBA’de tekrar dönmek. Aksilikler hep farklı pozisyona düşürdü. Hayatta her zaman istediğiniz gibi olmuyor. Dertsiz tasasız olmuyor... Çok şükür o geride bıraktığım dönemler bana çok güzel kapılar açtı. Dert insana yol gösterir, ben bunu bizzat kendim yaşadım. Son iki senedir inanılmaz çalışıyorum. Mehmet'in dediği gibi özel koçlardan özel programlar alan, bunların hepsini yapan bir insan haline büründüm. Bazı şeylerin farkında olmak yol göstericinin olması çok önemli.

'TUNÇERİ İKİMİZ İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ'
Çok şükür yanımda olan arkadaşlarım abilerim vardı. Bunların biri Kerem Tunçeri. O ikimizin hayatında da önemli bir insan. Ben de bambaşka yeri var. Abi-kardeş, dostuz. Onun ve ailemin desteği çok önemli. Sevdiğim insanların yanında olduğunu görünce her sıkıntıyı aştım. NBA her zaman hedefim. Çünkü hedefsız olmayı kendime yakıştıramam.

En önemlisi Türkiye'de şampiyon olup NBA'e dönmek ya da dönmemek takımımda kalmak... Bu, sene sonunda oluşacak bir tablo; benim gönlümden geçen NBA’e dönüp bir Türk olarak en iyi şekilde temsil edebilmek. İnşallah Allah bana bu gücü verir. Ya da burada kayıp Avrupa'da önemli başarılara imza atarız..
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!