Şampiyon antrenörden “ekol” vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon antrenörden “ekol” vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 11:12

Avrupa şampiyonu olan Genç Kızlar Milli Voleybol Takımı'nın antrenörü Gökhan Edman, bu başarının uzun vadeli çalışmaların bir sonucu olduğunu belirterek, “Bu takım, başında ben yokken de Avrupa ve dünya şampiyonu oldu. Voleybolda bir ekol oluştu. Başarılar, bunun sonucunda geliyor” dedi.

Edman, daha önce Avrupa Ligi'ne katılan A Milli Voleybol Takımı'nı çalıştırdığını ve ardından Suphi Doğancı ile birlikte Temmuz ayında Genç Kızlar Mili Voleybol Takımı'nın başına geçtiğini söyledi.

Avrupa Şampiyonası'nın hemen öncesinde teknik ekibe katıldığını ifade eden Edman, “A Milli Takım Antrenörü Marco Motta ve federasyonun önderliğinde uzun yıllar genç kızların başında görev yapan bir ekip vardı. Ekip olarak çok fazla bir değişiklik yaşanmadı” diye konuştu.

Edman, ekibin başına geçmesinin takım içindeki dengeleri bozmadığına işaret ederek, bu durumun Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF) kurduğu modelin bir sonucu olduğunu dile getirdi.

Türk voleybolunun son 10 yılda yukarıya doğru büyük ivme yakaladığını kaydeden Edman, şöyle konuştu:
“TVF'nin kurduğu bir model var. Demek ki burada doğru bir çalışma var. Buradan yola çıkarak diyebiliriz ki, Türkiye'deki aileler çocuklarını voleybola yönlendirmeliler. Erkek takımlarımız da çok başarılı. Eğer takımlarımıza katılım artarsa başarılar katlanarak devam edecektir.”

“İlk defa böyle bir takım gördüm”

Avrupa Şampiyonası yarı final maçında Rusya'ya karşı iki kez giden maçı çevirmeyi başardıklarını söyleyen Edman, hiç bir zaman umutlarını kaybetmediklerini söyledi.

“Bu çocukların gözünde hiç umutsuzluk görmedim” diyen Edman, oyuncuların karakterinde birliktelik yattığını ve bir arada olduklarında kendilerini çok güçlü hissettiklerini ifade etti.

Edman, oyuncuların başarısızlık durumunda birbirlerine sırtlarını dönmediklerini anlatarak, “Teknik ekibe çok güveniyorlar. Çocukların, teknik ekipten gelen uyarıları ve taktiği hemen alabilme özellikleri var. Çok olağanüstü bir mücadele yeteneğine sahipler. Hiç bir zaman başları yere düşmeyen bir takım. İlk defa böyle bir takım gördüm” değerlendirmesinde bulundu.

“Bakan Kılıç'ın sözlerine katılıyorum”

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın Genç Kızlar Milli Voleybol Takımı'nı kabul ettiği sırada sarf ettiği, “Muhtemelen 2016 Olimpiyatları'nda yer alacak voleybol takımımızın oyuncuları şu an karşımızda” sözlerine katıldığını belirten Edman, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bu yıl olimpiyatlara ilk kez yer aldık. Londra'dan madalya gelmesini çok gönülden istiyorduk. Olimpiyatlarda, madalya kazanmak bir birikim işidir. Bence, 2016 Olimpiyatları'na da katılacağız. Bu takımdan mutlaka Brezilya'da yer alacak kadroya oyuncu vereceğiz. Belki tam kadroyla orada olmayabiliriz. Ancak, A Milli Takım'a kesinlikle katkı sağlayacaklardır.”

Kaptan hem mutlu hem de gururlu

Genç Kızlar Milli Voleybol Takımı kaptanı Damla Çakıroğu ise, “18 yaşıma, 2 Avrupa ve 1 dünya şampiyonluğu sığdırdım. Başarıların en büyüğünü bu takımla yaşadım. Hem çok mutluyum hem de çok gururluyum” dedi.
Çakıroğlu, yıldızlardan sonra gençler kategorisinde de Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşadığını belirterek, “Önümüzdeki yıl da dünya şampiyonası var. Elimizden gelenin en iyisini yaparak, Türkiye'ye bir şampiyonluk daha getirmek istiyoruz” diye konuştu.
TED Ankara Kolejliler ile sözleşmesini bir yıl uzattığını hatırlatan Çakıroğlu, kendisi için oynamanın önemli olduğunu, sakatsız ve güzel bir sezon geçirerek, adım adım ilerlemek istediğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!