Şampiyon ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ölüm haberini alan arkadaşları, ‘‘Motosikletini dans eder gibi kullanırdı’’ dediler. 43 yaşındaki Nevzat Sami Paker, dün motosikletiyle 30 yıllık dansını Cevizlibağ'da, bariyerlere çarparak noktaladı. Şampiyon motokrosçuyu sevdalandığı motosikletinden ölüm ayırdı.

YAŞAMA oto tamircisinde çıraklık yaparak atıldı Nevzat Sami Paker. Ama motosikletleri, otomobil-lerden daha çok sevdi. 13 yaşındayken önce bir mobilete áşık oldu. Motor tutkusu, kısa süre sonra onu oto tamirciliğinden kopardı. İşinden ayrıldı. Bir motosiklet tamircisinin yanında çalışmaya başladı. Bozulan motosikletleri tamir etmek ona yetmedi. Hep iyi bir motosiklet binicisi olmak istedi. 19 yaşında motosiklet ehliyeti aldığında, artık iki tekerlekli canavarlara dans eder gibi binmesini öğrenmişti. Motokros yarışmalarına katılmaya başladı.

Hızlı yaşadı

Düşe kalka başladığı yarışmalarda sivrilmesi gecikmedi. Kupalar peş peşe geldi. 14 Ekim 1990 tarihindeki Balkan Kupası Gaziosmanpaşa Motorkros Yarışları'nda birincilik aldı. 1993'te katıldığı Uluslararası Castrol Motokros Kupası, Mart 1995'te Wrangler Türkiye Motokros Şampiyonası, 1. Motor Sports Cup Enduro A Kategorisi birinciliği, TNT Express Worldwide Enduro Şampiyonası'nda ve 2. Enduro Rallisi'nde ikincilikleriyle, Borusan Otomotiv 2. Enduro Rallisi ikinciliği ve daha birçok kupa aldı. Yugoslavya ve Yunanistan'da da yarışmalara katıldı.

Kızı da tutkun

Yaşamı boyunca hiç otomobili olmadı. Eşi Sevil'e motosiklette evlenme teklif etti. 16 yaşındaki Serpil motosiklette büyüdü. Bebekken, annesiyle babasının arasına otururdu. 13 yaşına geldiğinde, Nevzat Sami Paker, kızına da motosiklet kullanmayı öğretti. Şimdi babasının ölümüyle yıkılan Serpil, 3 yıl içinde sıkı bir motosiklet tutkunu oldu.

Dünya turu

1989 yılında Etiler'de, kendi tamirhanesini kurdu. Kawasaki ve Aprilla motorlarının ve aksesuvarlarının satıldığı bir de showroom açtı ortaklarıyla.

En büyük hayali, patikaları kullanarak, keşfedilmemiş yollar-dan, dağlardan geçerek motosikletiyle dünyayı dolaşmaktı. Olmadı.

Önceki gece, Etiler'deki işyerinden Bahçelievler'deki evine dönerken, 01.00'de, Cevizlibağ'da motosik-letiyle bariyerlere çarptı. Sağ bacağı kopan Nevzat Sami Paker, geleceğe yönelik planlarını tamamla-madan yaşamına son noktayı koyarken, geride ‘‘Onu bir otomobil mi sıkıştırdı?’’ sorusunu bıraktı.

Tamam abi

Agresif bir araç olan motosikletlere düşkün olan ortağının, günlük yaşamında son derece yumuşak başlı olduğunu söyleyen Levent Baki, ‘‘Her şeye ‘Tamam abi' derdi. Hızı çok severdi. Dün gece, iyi akşamlar dileyip işyerinden çıktı ve su testisi su yolunda kırıldı. İnanıyorum ki ölümü hissettiğinde de hiç itiraz etmemiş, ‘Tamam abi' demiştir’’ derken hıçkırıklarını tutamıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!