Samet Aybaba’ya ırkçılık suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Samet Aybaba’ya ırkçılık suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2008 00:00

Gençlerbirliği taraftarları hocaları Samet Aybaba’yı ırkçılıkla suçladı. Futbolcusu Mısırlı El Saka’yı kastederek, "Beni bir Arap’a tercih ettiler" açıklaması yapan Aybaba’nın görevine son verilmesini isteyen kırmızı siyahlı taraftarlar ve Mısırlı oyuncunun menajeri dün basın açıklaması yaptılar.

Daha önce de Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İngiliz santrfor Kevin Campbell için "Yamyam" demiş ve daha sonra bu sözünün yanlış anlaşıldığını ifade etmişti. Yılmaz’ın açıklamaları o dönem büyük tepki çekmiş, İngiliz oyuncu ise bu yüzden ülkesine dönmüştü.

F.Bahçeli Emre Belözoğlu’nun da Newcastle Utd forması giyerken Everton maçında Yobo ve Lescot için ırkçı ifadeler kullandığı iddia edilmiş ve Ada basını bu olayı uzun süre manşetlerine taşımıştı.

Takdir kamuoyunun

Aybaba’nın bu olaylara benzer ırkçılık yaptığı iddiasını ortaya atan G.Birliği taraftarlar derneği Alkaralar sitesinde yayınlanan açıklamada özetle, "Futbolcumuz El Saka hakkında "Beni bir Arap’a tercih ettiler" şeklinde ırkçılık sınırını aşan bir açıklama yapan Aybaba’nın Gençlerbirliği camiasında yeri olmadığına inanıyoruz ve kulüp yönetiminin gereğini yapmasını talep ediyoruz" denildi. El Saka’nın menajeri Alper Gökdemir ise "Aybaba’nın etnik kimlikle ilgili Arap açıklamasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!