Salonda işlem tamam, sıra plajda

Güncelleme Tarihi:

Salonda işlem tamam, sıra plajda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2012 11:11

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı'nın olimpiyat kotası almasının ardından Türkiye, şimdi de plaj voleybolunda vize mücadelesi verecek.

Alanya'nın evsahipliği yapacağı 2012 Londra Olimpiyatları Avrupa Erkekler Kıta Elemeleri'nde (Continental Cup) 8 ülke takımı vize arayacak. 22-24 Haziran tarihlerindeki elemelere Türkiye'nin yanı sıra Hollanda, Avusturya, Norveç, Polonya, Rusya, İspanya ve İsveç katılacak. Elemelerde birinci olan takım olimpiyatlara katılma hakkı elde edecek. İkinci ve üçüncü takımlar ise Rusya'da yapılacak Dünya Kupası Olimpiyat Elemeleri'nde son bir kez daha kota arayacak.

Her ülkenin 2 takımla katılacağı elemelerde Türkiye, kota almayı başarırsa Türk voleybolunda bir ilke daha imza atılmış olacak. Filenin Sultanları, Ankara'da yapılan olimpiyat elemelerinden birinci çıkarak, 52 yıl sonra takım sporlarında ve Türk voleybol tarihinde olimpiyatlara giden ilk takım olmuştu.

Alanya'daki elemelerde Türkiye'yi Murat Giginoğlu-Hakan Göğtepe ile Selçuk Şekerci-Volkan Göğtepe ikilisi temsil edecek.

Doğu: “Çeyrek finalde Avusturya ile eşleştik”

Plaj Voleybolu Milli Takım Antrenörü Atay Doğu AA muhabirine, turnuvaya 7. sıradan başlayacaklarını ve çeyrek finalde Avusturya ile eşleştiklerini söyledi.

Avusturya'da Clemens Doppler-Alexander Horst ve Alexander Huber-Robin Seidl ikilileriyle mücadele edeceklerini kaydeden Doğu, “Bundan bir önceki turnuvada Avusturya'yı yenerek grup birincisi olmuştuk. Şimdi takımları biraz değişti. Bizim en büyük avantajımız seyirci ve saha olacak. (A) Milli Bayan Takımı sahasında büyük bir başarıya imza attı. Biz de saha avantajımızı iyi değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

Dünya Kupası Olimpiyat Elemeleri'nin evsahibi olan Rusya'nın, bu turnuvada ilk 3'e girememesi halinde, turnuvanın 4'üncüsünün de Rusya'daki elemelere dahil edileceğini kaydeden Doğu, şöyle devam etti: “Bu da bir avantaj olarak söylenebilir. Ayrıca dünya sıralamasında ülkelerin ilk 16'ya giren sporcuları bu turnuvaya gelemiyor çünkü onlar zaten olimpiyatlara gidecekler. Tüm bunlara bir de saha avantajımızı ekleyerek başarılı bir sonuç almak istiyoruz. Neden olimpiyatlar da olmasın?”

Troy Tanner da hedefe kitlendi

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun (TVF), plaj voleybolunda olimpik başarıyı yakalama hedefiyle iki yıl önce anlaştığı ve dönem dönem Türkiye'ye gelerek milli takıma destek veren ABD'nin olimpiyat şampiyonu oyuncu ve antrenörü Troy Tanner da, Alanya'da milli takıma destek verecek.

Bir süredir oyuncularla ilgilenen Tanner, takıma teknik ve taktik destek veriyor.

Alanya'daki elemelerde 22 Haziran Cuma günü çeyrek final, 23 Haziran Cumartesi günü yarı final ve 24 Haziran Pazar günü ise final maçları oynanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!