Salon öfke doldu

Güncelleme Tarihi:

Salon öfke doldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Basketbol salonlarında yaşanan şiddet olaylarının önüne geçilemiyor. Büyüyerek artan olaylar, futboldan sonra basketbolda da tehlike çanlarını çalıyor...

Salon S.O.S. veriyor

Basketbolda şiddet olayları her geçen gün artarak büyüyor. Futbol taraftarları arasında yaşanan gerginlikler, kovalamacalar, silahlı, bıçaklı saldırılar, artık basketbol salonlarına da taşındı. Maçlarda seyirciler, sahaya çakmak, bozuk para, kalem, taş atıyor, küfürler savuruyor, rakip taraftarla kavgaya tutuşuyor.

Gölge düşürdü

Bu vahim olaylar en son geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarda yine meydana geldi. G.Saray-Kuşadası ve Beşiktaş-Darüşşafaka maçlarında çıkan olaylar, basketbol sporunun, dil, din, renk ayırımı yapmayan kardeşlik sporunun ruhuna gölge düşürdü. Taraftarlar, takımlarını coşku ile desteklemekten çok, cepheye gelmiş savaşçı izlenimi yarattılar.

Yöneticilerin tahriki

Tabii bu olayların tek sorumlusu olarak taraftarlar da gösterilemez. Bazı yöneticilerin maç kazanmak uğruna seyirciyi tahrik edici hareketlere girmesi, onları kışkırtmasını da göz ardı edilmeyen olaylar arasında yer aldı. Öte yandan bazı yöneticilerin rakip takım heyetine küfürler savurması da gözlerden kaçmadı.

Cezalar yetersiz

Herkesin buluştuğu ortak nokta ise bu tür olayların yaşanmaması. Basketbol Federasyonu yetkilileri ise güvenlik önlemlerinin arttırılması yönünde çalışmalar yapıldığını belirtirken, cezaların az olduğu ve caydırıcı yönünün bulunmadığını söylediler. Federasyonunun hazırladığı yeni ceza yönetmeliğinin de önümüzdeki sezon yürürlüğe gireceği öğrenildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!