Salih Kurşun'dan bronz madalya

Güncelleme Tarihi:

Salih Kurşundan bronz madalya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2011 13:25

Kosova'nın başkenti Priştine'de düzenlenen 4. Uluslararası Adem Yaşari Güreş Turnuvası'nda, ev sahibi Kosova takım sıralamasında ilk sırayı alırken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) de üçüncü kez katıldığı turnuvadan madalya çıkarmayı başardı.

Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Bulgaristan ve KKTC'den güreşçilerin katıldığı 4. Uluslararası Adem Yaşari Güreş Turnuvası'nda, Salih Kurşun'la bir bronz madalya kazanan KKTC Güreş Takımı'nın Antrenörü Erhun Akpınar, beklenen başarıyı elde edemediklerini, fakat esas başarının güreşçiler arasında kurulan dostluklar olduğunu söyledi.

Turnuvanın açılışını yapan Balkanlar'ın en önemli güreş antrenörlerinden Mümtaz Alaybegu, Balkanlar'da her zaman iyi güreşçilerin yetiştiğini belirtirken, güreşe daha fazla destek ve ilgi istedi.

Kosova Güreş Federasyon Başkanı Naim Muya, turnuvanın amacının yarıştan çok, ülkeler arasında dostlukları pekiştirmek olduğunu, bunun için de sporun en iyi yol olduğunu vurguladı.

KKTC ile çok iyi bir ilişki içinde olduklarını belirten Muya, iki hafta önce KKTC Güreş Federasyonu'nun konuğu olduklarını, spor sayesinde iki ilke arasındaki işbirliğinin başka alanlara da taşınmasına vesile olacaklarına vurgu yaptı.

KKTC Güreş Takımı Kafile Başkanı Mehmet Öznacar, Kosova'daki uluslararası güreş turnuvasına 3. kez katıldıklarını ve her seferinde daha iyi sonuçlar aldıklarını belirtti. Öznacar, Kosova'yla spor sayesinde çok iyi bir işbirliği köprüsü kurduklarını ve bu köprü sayesinde Kosova ve KKTC arasında işbirliğinin farklı alanlara da taşınacağı inancını ifade etti.

Turnuva sonuçlarını değerlendiren Bulgaristan Güreş Milli Takımı Antrenörü Kemal Beyazıt, turnuvadan memnun olduklarını iki gümüş madalya kazandıkları ifade etti.

Turnuva'daki müsabakaların çoğunda hakemlik yapan KKTC'den hakem Kemal Bayraktar, turnuvaya 3. defa katılmaktan son derece mutlu olduklarını dile getirdi.

Bu arada turnuvanın düzenlendiği salonda Türk bayrağı da yer alırken, son anda Yozgat güreş takımının Kosova'ya gelemediği bildirildi.

Bu arada KKTC'li sporcular Kosova'ya KKTC pasaportlarıyla girdiler. Priştine Uluslararası Havaalanı'ndaki Kosovalı yetkililerin, KKTC pasaportlu sporculara gümrük işleminde ve girişte sorun çıkarmadıkları gözlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!