Sakın Avrupa duymasın! Rezil oluruz

Güncelleme Tarihi:

Sakın Avrupa duymasın Rezil oluruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2012 11:35

Geçtiğimiz hafta görevden alınan Milli Takımlar Yurt Dışı Teknik ve idari sorumlusu Erdal Keser hurriyet.com.tr için Yasemin Akduman Pelosi'ye önemli açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

O adını Galatasaray'a ve Türk futbol tarihine altın harflerle yazdırdı. Galatasaray'ın unutulmaz kaptanlarından oldu. Profosyonel futbol hayatına Borussia Dortmund'da başladı.

Dortmund'tan Galatasaray'a transfer oldu. Sonra Sarıyer'e. Ve sonra tekrar Galatasaray'a. Aktif futbol yaşantısını sarı kırmızılı külüpte tamamladı. Hatta bir ara çok sevdiği Galatasaray"da Eric Gerets"in yardımcılığını da yürüttü... Tabiki Erdal Keser"den bahsediyorum. Geçtiğimiz günlerde sürpriz bir şekilde görevden alınan Milli Takımlar Yurt Dışı Teknik ve İdari Sorumlusu Erdal Keser'le gerçekleri tam anlamıyla öğrenmek üzere sıcağı sıcağına Berlin'de görüştüm.

- Geçtigimiz günlerde sürpriz bir gelişme yaşandı. TFF seni görevden aldı. Sen nasıl öğrendin bu olayı?

Ben bu olayı mektupla öğrendim. Mektubu okuyunca da çok şaşırdım.

Haberin Devamı

- Ne yazıyordu mektupta, neden görevden alındığına dair bir açıklama var mıydı?

İşime son verildiği yazıyordu. Hiçbir sebep de gösterilmemişti. Yıldırım Demirören imzalıydı.

- Avrupa, Türk futbolu için önemli bir futbolcu kaynağı. Geçmişte Erhan Önal, İlyas Tüfekci,Erdal Keser,Uğur Tütüneker gibi oyuncularla başlayan akış, daha sonra Yıldıray Baştürk ve Altıntop kardeşlerle sürdü. Şimdi de genç ve Ümit Milli Takımlarımızda da çok gurbetci oyuncu yer alıyor. Dolayısıyla bu alanın çok iyi taranması ve yıldız adaylarının tespit edilmesi gerekiyor. Sende yurt dışında idari sorumluydun. Yani açarmısn tam olarak görevini, neler yapıyordun?

Avrupa'da 5 milyon vatandaşımız yaşıyor. Bunun 2,5 milyonu Almanya'da. Avrupa'dan bahsettiğimizde Türkiye'nin 3 katı büyüklüğünden bahsediyoruz. Böyle bir yüzölçümünde her köşeye ulaşmak için geniş bir ağa sahip olmamız lazımdı. Ve biz bunu yaptık. Avrupa'da 25 tane resmi sorumlumuz var. Hepsi antrenörlük lisansına sahip. Sorumlu oldukları bölgeyi cok iyi taniyor. Her ay ortalama 100 maç izliyoruz. İzlediğimiz oyuncularla ilgili bütün bilgileri sisteme kaydediyoruz. Umut vaat eden oyuncuları farklı scoutlarımız ikinci ve üçüncü kez izliyor. Uygun bulunduğu takdirde ben de izliyorum. Filtreden geçen oyunculardan bir karma oluşturuyoruz. O karmaları Milli Takımımızın yaş grubundaki Teknik Direktörler izliyor ve beğendiklerini Milli Takımlar için seciyor.

Haberin Devamı

- 2009 yılından beri bu görevi yapıyordun. Peki bu zaman zarfında Türk Milli Takımlarına kimleri kazandırdın?

Şu an aklıma gelenleri hemen söyleyeyim. Ömer Toprak, Sercan Saraer, Mehmet Ekici, Gökhan Töre, Hasan Ali Kaldırım, Altıntop kardeşler. Ümit Milli takımda da Oğuzhan Özyakup son olarak en yeni yeteneklerden birisidir. Ayrca 2009 dan beri yakından takip ettiğimiz Emre Can, Bayern Münih'te oynuyor. 18 yaşında çok yetenekli. Benden zaman istemişlerdi. İnşallah o da çok yakında Türk Milli Takımına gececek. Avrupa'nın her bölgesinde 14 yaşından sonra ne kadar iyi futbolcu varsa biliyoruz. 2000 futbolcuyu takip ediyorduk. Çok iyi bir organisazyondan bahsediyoruz. Her yaş grubundan 4-5 futbolcu büyük bir uğraşla Milli Takımlara geçmesini sağlıyoruz. Kolay işler değil bunlar.

Haberin Devamı

- Peki bu kadar başarılı futbolcular kazandırmışken görevinden böyle sezsiz sedasız alınmanın sebebi neydi sence?

Bana bir gerekçe göstermediler. TFF'den yönetim kurulundan kişilerle görüştüm. Yıldırım Demirören, "Yönetim kurulunda Erdal Keser'i görevinden alacağım. Ukrayna maçı için Almanya'ya geldiğimde, beni havalimanına karşılamaya gelmedi" demiş. Yani kovulma sebebim Yıldırım Demirören'i karşilamaya gitmemem imiş. Benim Yıldırım Demirören'in geleceğinden haberim bile yoktu. Ben o sırada A Milli takımla birlikte hoteldeydim. Yani çalışıyordum. Şu zamana kadar Yıldırım Demirören'le birlikte 4 başkanla calıştım. Mahmut Özgener, Mehmet Ali Aydınlar ve çok eskiden Haluk Ulusoy'la birlikte. Bu isimlerin benden hiç böyle bir talebi olmadi. Ben bu sebepten dolayı işten ayrıldığım için şaşırdım kaldım. Bu olay Avrupa'da falan duyulmasın. İnanın rezil oluruz. Benim görevim Türk asıllı futbolcuları Türk Milli Takımına kazandırmak. Havalimanına gidip başkanı karşılamak değil. Federasyondan aldığımız bilgilere göre senin görevinden alınma nedenin son zamanlarda gurbetçilerimizin Alman

Haberin Devamı

- Milli Takımını tercih etmesi olarak açıklandı. Ne demek istersin?

Ben kendimi övmesini seven birisi değilim. Benim ve ekibimin yaptıkları ortada. Çok başarılı olduğumuzu biliyorum. Çok iyi futbolcularıda Türk Milli Takımlarına kazandırdık. Yıldırım Demirören kesinlikle benim iyi calışmadığımı söyleyemez.B ence gerçek sebebi söylemeli. Bunu bahane olarak kullanmasın. Bence dürüst bir kişiyse yönetim kurulunda söylediklerini basına da açıklasın.

-Çok fazla maaş aldığın söyleniyor. Ne kadar maaş alıyordun? Masrafların TFF tarafından karşılanıyormuydu?

İnsanların bu konuları arkamdan konuşması çok üzüyor. TFF çok önemli bir görev yapıyordum. Kendi arabamla sırf bir senede 60 bin km mesafe yapıyorum. Maçları seyretmeye gittiğimde bir 60 bin km trenle ve uçakla yapıyordum. Dışarıdan belki bu işler kolay gözüküyor. Ama hiç de kolay değil. Demekki büyük işler yapıyordum ki bu parayı da bana veriyorlardı. Ayrıca 25 kişilik ekiptik biz.

Haberin Devamı

- Peki sen başarılıydım diyebilir misin kendine?

Eğer her yaş grubundan 4-5 oyuncumuzu Milli Takimlara ilave edebiliyorsak bu çok büyük bir başarı sayılmalı. Yakın zamanda bunun en büyük şahidi Abdullah Avcı"dır. Bizim nasıl calıştığımızı Abdullah Avcı'ya sorsunlar.

- Şimdi ne yapmayı düşünüyorsun?

Sezsiz kalıp bekleyeceğim. Türk futbolundan da hiç bir zaman kopmayacağım.

- Erdal şimdi senin yerine eski Fenerbahçeli futbolcu Cem Karaca'nın getirilecegi söyleniyor. Ne söylemek istersin?

-Bu işe getirilecek kişinin benden çok daha iyi şeyler yapması lazim ki, daha faydalı olsun. Gelirse başarılar dileyip tebrik ederim.

GURBETÇİ FUTBOLCULAR NE DEDİ?

Şimdi size Bayern Münih"te oynayan genç bir yetenekten bahsetmek istiyorum. Emre Can 18 yaşına bastı. Bir kaç maçını ben de seyrettim. Geleceği çok parlak bir futbolcu. Bazı basın organlarında bu yetenek nasıl kaçar Erdal Keser Emre Can'la hiç ilgilenmedi diye haberler çıktı. Ben Emre Can’ı arayıp buldum Emre yetkili kişi olarak babasını gösterdi ve Emre Can’in babası Orhan Can’la telefon görüşmesi yaptım. Orhan Can’ın söyledikleri aynen şöyleydi. Biz daha önceden Franfurt’ta oturuyorduk. Sonra Emre Bayern Münih e transfer oldu.15 yaşından beri Erdal Keser oğlum Emre"yle çok yakından ilgilendi. Türk Milli Takımına almak için. Ama biz kendisinden zaman istedik. Çünkü Emre 15 yaşındaydı. Kendisinin karar vermesini istedik. O zaman içinde Alman Milli Takımında oynadı. 18 yaşına şimdi bastı. Artik kendisi karar verecek.Biz kalpten Türk Milli Takımını istiyoruz ama mantığımız Alman Milli Takımı diyor. Ama Emre kendisi karar verecek. Allah var yukarıda Erdal Keser bizimle çok uğraştı.

Ömer Toprak(Bayern 04 Leverkusen)Türk Milli Takim oyuncusu: Ben daha önceden U19 Alman Milli Takımı’nda oynuyordum. Erdal Keser ağabeyim benimle devamlı kontak halindeydi. 2011 yılında Türk Milli Takımına geçmemde onun sayesinde oldu. Ve Türk Milli Takımı’na geçtiğim için de çok mutluyum.  

Sercan Sararer(Greuther Fürth)Türk Milli Takim Oyuncusu: Erdal Keser’in beni ne kadar Türk Milli Takımına almak için uğraştığını bilirim. Bana doğru yolu gösterdi. Bizim sahipsiz olmadığımızı gösterdi. Türk Milli Takimini tercih ettim. Oynamaktan da gurur duyuyorum.. Görevinden alındığını öğrendim, doğrusu çok şaşırdım ve üzüldüm.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!