Sakata geldik

Güncelleme Tarihi:

Sakata geldik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2006 00:00

Güçlü rakibi önünde bekleneni veremeyen ay yıldızlı ekibimizin kötü oyununa, Seda ve Bahar’ın peş peşe sakatlanıp kenara çıkmaları eklenince, mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

A Milli Bayan Voleybol Takımımız, Japonya’da devam eden Dünya Şampiyonası’ndaki 3. maçında İtalya’ya, beklenmedik derecede kötü oynayarak yenildi: 3-0. Karşılaşmanın 3. setinde önce Seda’nın ayak bileğini burkması, daha sonra da Bahar’ın baldırından sakatlanarak oyundan çıkmaları, mağlubiyetimize yol açan faktörler arasında yer aldı.

Görüntü değişmeli

Oysaki maça iyi başlamıştık. Özellikle yıldız oyuncumuz Neslihan, mükemmele yakın bir oyun sergiledi. Eğer servis karşılamada kötü günümüzde olmasak, Bahar iyi pas organizasyonu yapacağının sinyallerini veriyordu. Ancak bu tip önemli takımlara karşı kazandığımız maçlara baktığımızda, hep çok iyi defans yapıp, yüksek yüzdeli servis karşıladığımızı görürüz. Ne yazık ki, bu turnuvada henüz Gülden, Natalia ve Esra istediğimiz performansı sergileyemediler. Eğer bu üç oyuncu iyi oynarsa, o alıştığımız, maçı sonuna kadar bırakmayan takımımız ortaya çıkar. Yoksa dünkü görüntüyle Peru maçı da zor geçecektir.

Mücadeleyi bırakmayın

Eğer sakatlıklar sebebiyle yada başka nedenlerle bu gruptan çıkamazsak çok yazık olacak. Biz bu grupta kaçıncı olursak olalım A Grubu’ndan bir takımla eşleşeceğiz, ki oradaki ilk 4’e girecek Polonya, Japonya, Tayvan ya da Kore’yi yenebiliriz. Ancak o zaman beklediğimiz voleybolun tanıtımına katkı sağlanmış olur. Kızlarımızdan ricamız bu bilinçle kalan maçlarda mücadele etmeleridir. Buradaki kritik söz ’MÜCADELE’. Son sayıya kadar yapılacak mücadele, bizi mutlu sona ulaştırır.

Bugünkü rakip Peru

Filenin Sultanları, Dünya Şampiyonası’ndaki 4. maçını bugün Peru ile oynayacak. TSİ 09.00’da başlayacak karşılaşma, TRT 3’ten naklen yayınlanacak. Milli Takımımız’ın gruptan çıkabilmesi için bu maçı mutlak kazanması gerekiyor. Grubumuzda dün oynanan diğer karşılaşmalarda; Sırbistan Karadağ, Peru’yu 3-2 (23-25, 21-25, 25-20, 25-16, 25-23), Küba da Mısır’ı 3-0 (25-9, 25-9, 25-15) mağlup etti. Bugün oynanacak diğer maçlar ise şöyle: 07.00 Sırbistan Karadağ-Mısır, 11.00 İtalya-Küba

SALON: Nagoya Rainbow

HAKEMLER: Andrey Zenovich (***) (Rusya), Carlos Cimino (***) (Brezilya)

TÜRKİYE: Bahar (**), Özlem (**), Aysun (**), Natalia (**), Esra (*), Neslihan (****) (Gülden **, Seda **, Eda **, Gözde ?, Elif **)

İTALYA: Rinieri (***), Togut (***), Anzanello (***), Dall’igna (***), Piccinini (***), Lo Bianco (****), (Cardullo ***, Paggi ***, Centoni ***, Guiggi ***)

SETLER: 23-25, 17-25, 14-25

SÜRE: 66 dakika (25, 22, 19)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!