Şakacı kızlar

Güncelleme Tarihi:

Şakacı kızlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2010 00:00

Sultanlar iyi başladığı maçı kabusa çevirdi. Rakibine boyun eğmek üzereyken son sette toparlandı. Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’daki 3. sınavında 2. galibiyetini aldı.

ÇİN galibiyetiyle 16. Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’na iyi bir başlangıç yapan ve 2. maçında Rusya’ya boyun eğen Türkiye, Dominik Cumhuriyeti karşısında da zor da olsa zafere ulaştı: 3-2.

Karşılaşmaya iyi bir başlangıç yapan Sultanlar, ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Rakibinin set boyunca öne geçmesine izin vermeyen milliler, 2. teknik molayı da 16-10 önde geçti. Bir ara fark 2 sayıya kadar inse de (21-19) Türkiye, bu setten 25-20 galip ayrıldı. Dominik Cumhuriyeti’nde ilk seti kaybetmenin verdiği moral bozukluğu oyuncuların performansına yansıdı. Organize olamayan Dominikli oyuncular, savunma ve hücumda istediklerini yapamadı. Türkiye ikinci seti 25-14 önde tamamladı.

Ölüp ölüp dirildik

Üçüncü sette hücumda Rivera ile etkili olmaya başlayan Dominik , ilk kez bu sette öne geçmeyi başardı. Türkiye’nin hücum yapamamasını iyi değerlendiren Dominik, seti 25-23 kazandı. Motivasyonu iyice düşen ay yıldızlı ekip, 4. sette rakibinin direncini bir türlü kıramadı ve bu seti de 25-23 rakibine kaptırdı.

Son sette ilk teknik molayı 8-7 önde bitiren Milli Takım, 10-8 öndeyken üst üste yaptığı basit hatalarla 12-10 geriye düştü. Türkiye, son derece çekişmeli geçen kalan bölümde Eda’nın başarılı smaçlarıyla seti 17-15, maçı da 3-2 kazanmayı başardı.

Kanada ile yarın karşılaşacağız

ŞAMPİYONADA grup maçlarına bir günlük aranın ardından yarın devam edilecek. Türkiye, grubundaki 4. maçında TSİ 06.30’da Kanada ile karşılaşacak. Diğer maçların programı ise şöyle: 09.15 Rusya-Güney Kore, 11.45 Dominik-Çin.

Cengiz Göllü: ZORU BAŞARDIK

YAZININ başlığına bakarak, kolay giden bir maçı niye bu hale getirdik denebilir. Ancak işin analizine girildiğinde uzun yılların deneyimiyle söylüyorum; 2-0’ın getirdiği rehavet genellikle üçüncü setin verilmesine, çoğu zaman da coşturduğumuz rakibimiz karşısında giderek kaybolan moral gücüyle maç kaybına sebebiyet verir. Tarihin voleybol istatistikleri bunun kanıtlarıyla doludur. Dominik takımının güçlü orta oyuncuları Vargas ve Eve’ye pasör çaprazı 9 numaralı Nunez ve smaçör Rivera’nın katılması işimizi çok zorlaştırdı. Esasen iyi karşılanmayan servisleri dahi liberonun pas ya da manşet pasla smaçörlere çok iyi uzatması hücum güçlerini çok artırdı.

Yardımlaşmanın önemi

Takımımızın top karşılamadaki zaafiyeti yine ön plana çıkarken, hücumda Neslihan’a, Eda ve Neriman’ın önemli yardımları maçın kazanılmasında önemli etken olarak ortaya çıktı.
Üzerinde durulması gereken konu ise takımımızın mücadele gücünün son sayıya kadar devam etmesi, 10-12, 13-14 gibi skorlardan sonra dahi maçın kazanılmasının mümkün olacağını gösterdi. Kızlarımızla ne kadar övünsek azdır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!