"Saha avantajını elde etmek kolay olmayacak"

Güncelleme Tarihi:

Saha avantajını elde etmek kolay olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 17:53

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda yarın kendi sahalarında oynayacakları Twente maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında Twente maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sözlerine Gaziantep'teki bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek başlayan Sağlam, "Gaziantep'te saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ve ayrıca trafik kazasında hayatını kaybeden Trabzonspor A2 takımı futbolcusu olan Burak Hacıhamzaoğlu'na da Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine ve Trabzonspor camiasına sabırlar diliyorum" dedi.

Lige kazanarak başladıklarını hatırlatan Sağlam, "Ligde en zor deplasmanlardan birinde kazanarak sezona başlamak bizim moral motivasyonumuzu üst seviyeye çıkardı. Böyle güzel bir galibiyete takımımızın ve camiamızın ihtiyacı vardı. Şunu çok iyi biliyoruz; rakibimiz güçlü ve iyi bir takım. Son yıllarda Hollanda futbolunun önemli takımlarından bir tanesi. Böyle bir takıma karşı ilk maçı kendi sahamızda oynarken, avantajlı skor elde edebimenin mücadelesini vermek bizim için çok kolay olmayacak. Kısa bir zaman içinde rakibimizi en iyi şekilde analiz etmeye çalıştık. Kendi avantajlarımızı ve öne çıkan özelliklerimizi kullanarak taraftarımızın da rakip için oluşturacağı çok önemli bir deplasman havasıyla beraber güzel bir mücadele ve beraberinde iyi bir sonuçla karşılaşmadan ayrılmak isteyeceğiz" dedi.

"TARAFTARIMIZDAN BEKLENTİMİZ VAR"

Takımın son durumu ile ilgili bilgi veren ve ardından da taraftara seslenen başarılı çalıştırıcı, "Takımımızda sakat futbolcumuzun ve cezalı futbolcumuzun olmaması bizim için önemli bir durum. Taraftarlarımızdan da bir beklentimiz olacak. Bizi her türlü şartta, koşulda ve ortamda karşılıksız olarak destekleyen taraftarımızın da yarın fair play ruhu içinde nasıl katkı sağlayacağını göstereceğine de yürekten inanıyorum. Onların desteğiyle yarın güzel bir karşılaşma oynayacağız" şeklinde konuştu.

İBRAHİM ÖZTÜRK: "SEYİRCİ VE SAHA AVANTAJIMIZI KULLANMAK İSTİYORUZ"

Bursaspor'un tecrübeli savunma oyuncusu İbrahim Öztürk ise basın toplantısında şunları söyledi:
"Maçın önemini takım olarak çok iyi biliyoruz. Şimdiye kadar yapmış olduğumuz mücadelelerde kazandığımız tecrübeleri yarın en iyi şekilde sahaya yansıtmak istiyoruz. Kendi sahamızın avantajını da kullanmak istiyoruz. Gerçekten iyi bir takıma karşı oynayacağız. Kendi liglerine çok iyi başladılar. Biz de ligde iyi bir başlangıç gerçekleştirdik. Bunun da moraliyle yarınki maça en iyi şekilde çıkacağız. Burada seyirci ve saha avantajımızı kullanmak istiyoruz."

Haberin Devamı

SAYGI GÖSTERMELİYİZ

Twente Teknik Direktörü Steve McClaren, yarın Bursaspor ile oynayacakları UEFA Ligi play-off turu maçıyla ilgili, “Bursaspor, 2-3 yıl şampiyon olmuş saygı göstermemiz gereken bir takım” dedi.

McClaren, maçın yapılacağı Atatürk Stadı'nda oyuncusu Willem Janssen ile düzenlediği basın toplantısında, Bursaspor'u 3-4 kez izlediğini ve gayet iyi bir takım olduğunu gözlemlediğini söyledi.
Bursaspor ve Twente'nin denk güçte takımlar olduğunu ifade eden McClaren, bu çerçevede maçın çok çekişmeli geçmeye aday olduğunu, rakibin “kaptan İbrahim, N'Diaye, Pinto ve Batalla” gibi iyi performans sergileyen oyunculara karşı dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

McClaren, yarınki maçın her iki takım için de çok önemli olduğunun altını çizerek, “Bursaspor, 2-3 sene önce şampiyon olmuş, saygı göstermemiz gereken bir takım. Onlar da Avrupa'da devam etmek için çok iyi bastırıp skor arayacaklar. Yarın sanıyorum iki takım da defansta açık vermemeye çalışacak” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Skora neler etki edebilir?” sorusunu McClaren, “Çok fazla faktörün rol oynayacağını düşünmüyorum. İki denk takımın oyunundan dolayı defansı sağlam tutmaya çalışacağım. Her şartta iyi oyunu ortaya koyup sonuca bakacağız” yanıtını verdi.

McClaren, Bursaspor kalecisi Carson'un eski futbolcusu olduğunun anımsatılması üzerine, “İngiltere'deki günlerimden eski bir öğrencim. İngiltere'yi bırakıp Bursa'ya gelmesine şaşırdım. Başarılı olduğunu da öğrendim” değerlendirmesinde bulundu.

"TARAFTARIN SESİNİ KISACAĞIZ"

Bursaspor taraftarlarıyla ilgili bir soruyu McClaren, “Fenerbahçe taraftarlarını biliyorum ama Bursaspor taraftarlarına ilişkin fazla bilgim yok. Çok gürültülü ve oldukça coşkulu bir taraftar olduğunu duydum. Taraftarın sesini kısacağız, biz oyunumuzu oynayacağız” diye cevapladı.

Twente'nin orta saha oyuncusu Willem Janssen de daha önce Fenerbahçe ile yaptıkları maçtan Türk taraftarların oluşturduğu atmosferi gayet iyi bildiklerini belirterek, “Bu konuda tecrübemiz var. Sahaya çıkıp oyunumuzu oynayacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!