Sadettin Saran'dan bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Sadettin Sarandan bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2010 13:49

Uluslararası Boks Birliği (AIBA) tarafından kurulan Dünya Boks Ligi (World Series Of Boxing-WSB), İstanbul'da birlikte dünyanın önde gelen 12 kentinde düzenlenecek.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili anlaşma AIBA başkanı Başkanı Ching Kuo Wu'yla, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran'ın da hazır bulunduğu törenle imzalandı. Artık İstanbul, profesyonel boksla olimpik boks arasında köprü görevi görecek olan Dünya Boks Ligi'ne evsahipliği yapacak kentlerden biri olacak.

2010-2011 YILINDA DÜNYA BOKSUNUN ŞAMPİYONLAR LİGİ BAŞLIYOR  

AIBA tarafından Dünya Boks Ligi’nin Türkiye üye takımı, Saran Holding bünyesinde kurulan İstanbul Boks Organizasyonları oldu. Konuyla ilgili olarak Hyatt Regency Otel’de düzenlenen törenle imzalar atıldı. İmza törenine; Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Saran Holding Sportif Direktörü Selim Usta, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Başkanı Togay Bayatlı ile Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve Uluslararası Boks Birliği (AIBA) Başkanı Ching Kuo Wu katıldı.

BAŞARILI BOKSÖRLER YETİŞECEK
İmza töreninin ardından konuşan Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran mutluluğunu ve heyecanını dile getirirken, “İmzaya kadar geçen süreç çor zordu; ancak bundan sonra ki süreç çok daha zor. Bu organizasyon 12 ülkede ve 12 kentte düzenlenecek. Bu organizasyon, boksörlerimizin de en iyi şekilde yetişmesini zorunlu hale getirecek. Bu açıdan da boksörlerimizin yetişmesi de çok önemli. Başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız da olmak üzere bize destek verecek. Yeni yetişecek boksörlerimiz için heyecanlıyım. Boksörlerimize yeni imkanlar sunduğumuz için olimpiyatlarda başarılı olacaklarını bildiğimiz için çok mutluyum. Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İmza töreninde açıklama yapan AIBA başkanı Ching Kuo Wu konuyla ilgili olarak, Saran Holding’in yaptığı çok önemli bir adımdır. Bu çabalar takdire şayandır” dedi.

BOKSÜMÜZ GELİŞECEK TÜRKİYE’NİN REKLAMI OLACAK
Spordan Sorumlu Devlet Başkanı Faruk Özak atılan imzayla ilgili olarak, “Bu organizasyon için başta AIBA başkanı olmak üzere Saran Holding’i tebrik etmek lazım. AIBA başkanı tartışılan profesyonel boksa seviye kazandıracak. Profesyonel olanların tekrar amatör olarak yarışmasına yol açacak. Boksörlerin daha çok hedefi olacak. Şampiyonlar ligi gibi bir boks ligi olacak ve bir ayağı da İstanbul’da düzenlenecek. Türkiye’nin bokstaki başarısının yanısıra, İstanbul’un tanıtımı da yapılacak. Güzel bir gelişmeydi. Bunun Sadettin Bey’in şirketi tarafından yapılması da anlamlı. Başta engelli sporuna yönelik yaptığı çalışmalar nedeniyle de Sadettin Saran’ın çabalarının takdire şayan olduğunu söylemek istiyorum. Saran’ın bu organizasyonu da başarılı şekilde yapacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İSTANBUL'A DEV ORGANİZASYON
Atılan imzayla birlikte, uluslararası olimpik boksun korumak amacıyla oluşturulan 12 franchaise kentten biri İstanbul oldu. Yapılacak düzenlemeyle birlikte 2010 Kasım ayından itibaren Asya, Avrupa ve Amerika bölgelerindeki 12 şehirde, global boks turnuvası düzenlecek.

Boks turnuvası Avrupa, Asya ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kentlerde düzenlenecek. Organizasyon; Avrupa’da İstanbul’da Milano, Paris  ve Moskova; Amerika Birleşik Devletleri’nde Şikago, Los Angeles, New York, Miami; Asya’da Bakü, Astana, Delhi, Pekin kentlerinde düzenlenecek.

Konfederasyon kapsamındaki kentlerde ülke takımları 12 maç yapacak. ABD, Avrupa ve Asya takımları arasında en iyi dereceleri gerçekleştiren son dört takım Mayıs 2011’de Çin’in Makoa kentinde yapılacak play-off’larda dünyanın en iyisi olmak için mücadele edecek.
Dünya Boks Ligi'nde mücadele edecek milli takımlar kadrosu 10 boksörden 20'ye kadar çıkabilecek. Boks takımları beş siklette mücadele edebilecekler. Yeni organizasyonla birlikte boksun takım sporu olduğu da gösterilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!