Sadece belediyeler masaj yapabilecek

Güncelleme Tarihi:

Sadece belediyeler masaj yapabilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2010 13:49

Birden fazla spor branşının birlikte yapıldığı spor komplekslerinde yer alanların dışındaki masaj salonlarının denetim ve ruhsat işlemleri artık sadece belediyeler tarafından yapılacak.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan değişiklikle, yönetmeliğin 2. maddesine, “Birden fazla spor branşının birlikte yapıldığı spor komplekslerinde yer alan spor masaj üniteleri dışında kalan masaj salonları bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır” hükmü getirildi.

Değişiklik öncesi, spor kompleksleri dışında kalan masaj salonlarıyla ilgili ruhsat işlemlerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin de onayı gerekiyordu.

Değişikliğe göre, özel beden eğitimi ve spor tesislerinde görev yapacak masör ve diğer eğiticilerle yapılacak 1 yıllık sözleşmeler ilgili federasyon veya GSGM İl Müdürlüklerine tasdik ettirilecek.

İşletmeciler, spor masajı dalında, masör ve masöz belgesi bulunan çalıştırıcı tutmak zorunda olacak.

Tesislere, Sporcu Lisans, Tescil, Vize ve Transfer Yönetmeliği'nde belirtilen spora başlama ve asgari lisans çıkarma yaşlarını dolduranlar, beden eğitimi ve spor çalışması yapmak üzere gelebilecek. Ancak, tesislerde devamlı olarak spor yapacak kişilerin, İl Müdürlüğünden sporcu kartı çıkartması gerekecek.

Yapılacak denetimlerde görülen aksaklıkların verilen süre içerisinde düzeltilmemesi halinde, düzenlenen denetleme raporunun il başkanı tarafından onaylanması halinde tesise o yıl için geçerli olan tescil ücreti tutarının 4'te biri kadar idari para cezası verilecek. İkinci denetleme sonunda aykırı hususlar giderilmediği takdirde, ilk cezanın 2 katı tutarında idari para cezası uygulanacak. Bir yıl içinde 2 defa idari para cezası verilen tesiste 3. defa yapılacak denetlemede ceza gerektirecek hususlar tespit edildiğinde ise tesisin çalışma izin belgesi iptal edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!