Sabin'deki sır sırrı

Güncelleme Tarihi:

Sabindeki sır sırrı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Romanya Gol Kralı Sabin'in eşi Nicoletta'nın ‘‘Hamileyim. Daha fazla zaman geçirmeden nikah yapalım. Sonra gelinlik giymem zorlaşır'' sözleri genç futbolcu üzerinde bir baskı yapınca yöneticilerden habersiz jet nikah geldi.

Sır çözüldü

Fenerbahçe'ye Rumen futbolunun yıldızı olarak gelen ancak önce sarı lacivertli ardından da Romanya Milli Takımdaki yerini kaybeden Sabin İlie Rumenleri de hayrete düşürürken, form düşüklüğü ve moral çöküntüsünün perde arkasındaki sır çözüldü. Sabin'in Romanya'daki futboluna kimse dil uzatamazdı. Rumen futbol otoriteleri onun için, ‘‘Ağabeyi Galatasaraylı Adrian'dan bile iyi bir çizgide'' diyorlardı. Yıldızlar topluluğu Steaua Bükreş'de golsüz maçı geçmezdi. Peki Sabin'in Fenerbahçe'deki sıkıntısı neydi?

Jet nikah

Sabin, Rumen futbolunun nadide bir çiçeğiydi. Onu Fenerbahçe'de izlemeye gelen Rumen meslekdaşlarımız, ‘‘Yerini yadırgayıp küsen çiçek'' benzetmesinin yanı sıra, ‘‘Ailevi problemini'' öne sürdüler. Sabin nişanlısı Nicoletta ile İstanbul'da birlikte yaşıyordu. Ancak eşinin çocuk sevgisi sonucu gelen hamilelik, bir an önce ‘‘Jet nikahı'' getirdi. Eşi Nicoletta'nın, Sabin'e, ‘‘Daha fazla zaman geçirmeden karnımda çok büyümeden nikah yapalım. Sonra gelinlik giymem zorlaşır'' sözleri Sabin üzerinde ister istemez bir baskı oluşturmuştu.

Ayağa basılmadı

Sabin-Nicoletta evliliğinde önce düğün yapıldı, ardından da ertesi sabah erken saatlerde Bükreş'in şehir merkezinin dışındaki 6'ncı sektörde nikah masasına oturdu. Nikah ayakta kıyıldığı için Sabin ile Nicoletta birbirlerinin ayaklarına basamadı. Nicoletta'nın nikah davetlileriyle vedalaşması uzun sürünce Sabin sık sık eşini, ‘‘Bırak sohbeti İstanbul'a geç kalacağız'' diye ikaz etti.

Maça niyet nikaha kısmet

Ani olarak alınan bu nikah kararından Fenerbahçe yönetiminin bile haberi yoktu. Sabin, Romanya-Makedonya maçı niyetine Bükreş'e gitti. ‘‘Bir taşla iki kuş vurma'' örneği, aile ortamı içinde Makedonya maçından çıkan takım arkadaşlarının da katılımı ile mutluluğa uçtu Sabin-Nicoletta çifti. Belki Başkan Ali Şen'in bu jet nikahtan haberi olsaydı, ‘‘Ali babalık yapıp İstanbul da Türk usulü bir düğün" daha yapardı. Bu arada Fenerbahçe Asbaşkanı Orhan Keçeli kendilerinden habersiz evlenen Sabin'e ceza vermekten vazgeçildiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!