Saat 20.45

Güncelleme Tarihi:

Saat 20.45
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 1998 00:00

Hasan YILMAER
Haberin Devamı

Sevgili doktorum, çok iyi bir Fenerbahçeli Prof.Dr. Akif Akaydın, ameliyet öncesi, hazır olup olmadığıma bakmak için odama geldiğinde ‘‘Saat kaç?’’ diye sordum. Hiç düşünmeden ‘‘20.45’’ dedi. Doktor Enis Coşkuner ile birlikte kahkahayı bastık. Çünkü sabahtı ve ilk ameliyat benimkiydi. Sanırım biz Fenerbahçeliler için uzun bir süre bu sorunun yanıtı hep saat 20.45 olacak.

Aşağıya indiğimde beni narkozütörüm Dr. Gökhan Nokay'a tanıştırdı. Aman yarabbi nasıl bir Fenerbahçeli. Önce Fener sohbeti yaptık. İleriki satırlarda göreceksiniz. Uyumadan önce duyduğum son cümle, ‘‘Abi şampiyonluk turunu beraber izleriz’’ oldu. Gitmişim.

Ameliyat öncesi iki konu vardı. Biri Galatasaray maçı, öbürü kongre.

Şu husus bir kere kesinlikle tescil edildi ki, ‘‘Galatasaray, nerede, hangi koşullarda olursa olsun, Fenerbahçe'yi yenemez.’’

Bu Newton Kanunu gibi bir gerçek oldu. Şimdi Galatasaraylı dostların yazılarını okuyorum. ‘‘Bir dahaki maça görüşürüz’’ diyorlar. Yahu bu iki yıldır böyle. Gelip gelip kafalarını tosluyorlar. Küt... haydi bir daha.

Ders almak ta yok. ‘‘Tarih tekerrürdür’’ sözü Fener-Galatasaray maçları için söylenmiş sanki.

Bu kez de yenemeyince, çok kızdılar. 88. dakikadaki gol çok can yaktı ki, taş, toprak, şişe ellerine ne geçtiyse sahaya savurup ayıp ettiler.

Ancak, asıl büyük ayıbı maç öncesi şişme bebekler getirip, çirkin davranışla sergilediler. Bu sakilliği yapmak da nereden akıllarına geldi?

Şimdi de ‘‘Neden bu denli sevindiniz?’’ diyorlar. Kendileri de bal gibi biliyor ki, Ali Sami Yen'den çıkarılan 1 puan F.Bahçe'ye şampiyonluğa giden yolu açtı. Gelecek yıl hayırlısıyla Şampiyonlar Ligi'nde biz, Kupa Galipleri'nde de Beşiktaş, ülkeyi temsil eder.

YENİ YÖNETİM

Kongreye gelince: En demokratik seçim oldu. Ve de demokrasilerde bir oyun ne denli önemli olduğu anlaşıldı. Kongrenin emri ‘‘Birleşin ve Fenerbahçe'yi sınırlar ötesine taşıyın’’ oldu.

Gözlerimi açtım. Prof.Dr. Akif Akaydın, ‘‘Tamam’’ dedi ‘‘Ameliyat bitti. Doğru odana’’ Şimdi nekahat devresindeyim. Söz verdik ya, inşallah şampiyonluk turunda statta olurum.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!