Rüya takım yoksa bizde de Mehmet Okur yok

Güncelleme Tarihi:

Rüya takım yoksa bizde de Mehmet Okur yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 11:49

SORU: 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na bir çok ünlü yıldız oyuncu gelmeyeceğini açıkladı.. Örneğin, Kobe Bryant reklamlarda var ama burada yok.. LeBron James yok. Tony Parker yok. Pau Gasol yok. Daha bir sürü yıldız yok. Rüya Takımı'nı rüyamızda mı göreceğiz?.

Haberin Devamı

DEMİREL: Rüya Takımı yoksa yok. Yıldızlar gelmiyorsa gelmiyor. Onlar gelmiyorsa başka yıldızlar geliyor.. Bizde de NBA yıldızı Mehmet Okur sakatlığı nedeniyle yok. Önemli bir ekisk ama dert ediyor muyuz?. Etmiyoruz..

 

SORU: Peki neden gelmiyor bu yıldızlar. Türkiye'yi hafife mi aldılar?.

 

DEMİREL: Hafide alma diye bir durum yok. Kaldıki Amerika dışındaki tüm ülkeler en iyi kadrolarıyla buraya geliyorlar.. Kadrolarda bir ya iki oyuncu eksik olabilir ama bu onların iyi takım olduğu gerçeğini değiştirmez.. Bizde Japonya'daki 2006 Dümya Şampiyonası'na giderken, kadromuzda en çok tanınan isimlerden ne Mehmet Okur, ne de Hidayet vardı ama Türk Milli Takımı sahada 12 kişiydi. Çocuklar çok iyi mücadele ettiler ve başarılı oldular.. Bizde nasıl Mehmet Okur sakatlığı nedeniyle yer alamıyorsa, İspanya'da Pau Gasol, Fransa'da Tony Parker, Almanya'da Nowiztzki aynı şekilde yok. Yani onların önemli oyuncuları yoksa, bizim de yok.

 

Haberin Devamı

SORU: Amerika'ya gelirsek. Ünlü oyuncular gelmiyor..

 

DEMİREL: Amerikan Milli Takımı farklı bir olay gerçekleştirdi. 2008 Olimpiyatları'nda yer alan oyunculardan hiç biri son bir yıl içinde milli takımda yer almadılar. Ama en azından buaraya gelirken o oyunculardan yarısının kadroda yer alacağı düşünülüyordu. Fakat Kobe Bryant sakatlığı nedeniyle gelemeyeceğini açıklayınca, ki elinden ameliyat oldu, Dwain Wade, LeBron James ve Chris Bosh'un da transfer görüşmeleri nedeniyle gelmeyeceklerini söylemeleri olayı değiştirdi. 2008 Pekin Olimpiyatı'nda şampiyon olan kadrodaki diğer oyuncular 'Madem onlar yok, bizde olmayalım' gibisinden bir yaklaşım tarzıyla ortaya çıktılar. İşin görünen tarafı bu. Bir de görünmeyen tarafı var. Önümüzdeki yaz sonundan itibaren NBA belki 3, belki 6 belki 1 yıl süreyle oynanmayacak. NBA'deki kulüp sahipleri ile oyuncular birliği arasında ciddi sorunlar var. Garanti kontratlarda sürelerin uzun olması, paraların çok yüksek olmasından dolayı kulüp sahiplerinin oyuncuları milli takıma göndermeme durumu var. Mesela Dirk Nowitzki buraya çok gelmek istemesine rağmen sırf bundan dolayı gelemiyor.

 

Haberin Devamı

SORU: Ama Amerika Birleşik Devletleri, her ne kadar yıldızları gelmese de yine de Amerika Birleşik Devletleri'dir değil mi?.

 

DEMİREL: Amerikan Milli Takımı'nda yine de Rajon Rondo gibi çok iyi oyuncular var. Dünya Basketbol Şampiyonası'nı izleyecekler olanlar Amerika'ya baktığı zaman hemen 2004 senesini hatırlayacak.. Hatırlarsanız Amerika'nın Rüya takımı 2 maç için İstanbul'a gelmişti. LeBron James daha milli takımda yeni oynuyordu. Dolayısıyla buraya gelen oyuncular yarının büyük yıldızları olacak.. Amerika'nın belki gözde oyuncuları burada olmayacak ama 12 tane iyi oyuncu ile mücadele edecekleri kesin. Kaldı ki ABD uzun süreden bu yana dünya şampiyonu olamıyor. Bu yüzden ekstra motive olarak Türkiye'ye geleceklerdir..

Haberin Devamı
 

Meriç Tunca'nın röportajı
hurriyet.com.tr

SORU: Olayın bir de tanıtım kısmı var. Siz Dünya Şampiyonası'nın grup kuralarının çekiminde 'Vizyonsuzlukla' suçlanmıştınız. Sizi eleştirenler, 'Güney Afrika dünyaca ünlü sinema sanatçısı Charlize Theron'a kura çekimini sundururken, biz adı-sanı duyulmamış bir tiyatro sanatçısına bu işi yaptırdık' demişlerdi. Şampiyona için bir çalışma var mı?. Dünyaca ünlü birini getirmeyi düşünüyor musunuz?.

 

DEMİREL: Düşünüyoruz. Arkadaşlar Jack Nickelson ile görüşüyor. Gelir mi bilemem.. Ama NBA takımlarının sahiplerinin sanatçısından sporcusuna bir sürü ünlü arkadaşı var. Bu sahiplerin, o arkadaşlarını da alarak buraya şampiyonayı izlemeye geleceğini düşünüyoruz. Bir çok ünlü isim olacak yani..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!