Rusya'dan iyi başlangıç

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan iyi başlangıç
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 14:27

2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Kadın Takımımız ile aynı grupta yer alan Rusya’da moraller yerinde.

Haberin Devamı

Bu yıl Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda A Grubu’nda A Milli Kadın Takımımıza karşı mücadele edecek olan Rusya hazırlıklarına iyi başladı.

Rusya Milli Takım Antrenörü Boris Sokolovsky, takımını Avrupa Şampiyonası’nda tekrar podyuma çıkartabilmek için çabalıyor.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde hazırlık çalışmalarını sürdüren Rusya’da antrenör Sokolovsky, izole bir ortamda çalışmaktan dolayı memnun olduklarını söylerken, “Burada oyuncularımı antrenmanlarında ve hazırlıklarında rahatsız edecek bir şey yok. Dış dünyadan uzakta böylesine izole bir kampta çalışmalar yapmak bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Takımın çalışmasından ve ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu da sözlerine ekleyen tecrübeli teknik adam, “Kızlarımız burada çok iyi çalışıyorlar. Takım içindeki atmosferden ve kızların antrenmanlardaki çalışmalarından oldukça memnunum. Sorumluluklarımız var ve bunları yerine getirebilmek için de çok çalışmalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Sıkı bir antrenman programı uyguladıklarını da sözlerine ekleyen Sokolovsky, “Her gün çalışıyoruz. Buradaki çalışma şartları çok uygun. Özellikle bu kampı organize eden ve her şeyle bire bir ilgilenen Oxana Rakmatulina’ya teşekkür ediyorum. Her şey gerçekten çok güzel organize edilmiş" dedi.

İlk etap çalışmalarının ardından Novogorsk’a dönecek olan Rusya Kadın Milli takımı, 27-29 Mayıs tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nde katılacağı hazırlık turnuvasında Çek Cumhuriyeti, Letonya ve Polonya ile karşı karşıya gelecek. Bu hazırlık turnuvasının ardından milli takım bir kez daha Novogorsk’a dönerek çalışmalarını sürdürecek.

Sokolovsky’in ekibi ardından Fransa’ya geçerek bir hazırlık turnuvasında daha mücadele edecek. Beyaz Rusya, Kanada ve Fransa ile karşı karşıya gelecek olan Rusya, bu maçların ardından da tekrar Novogorsk’a dönerek 3 gün daha çalışacak ve ardından Avrupa Şampiyonası için Polonya’ya hareket edecek.

Avrupa Şampiyonası’na A Grubu’nda yer alacak Rusya, A Milli Kadın Takımımızın yanı sıra Slovakya ve Litvanya’ya karşı mücadele edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!