Rüştü ilk kez F.Bahçe'ye karşı

Güncelleme Tarihi:

Rüştü ilk kez F.Bahçeye karşı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2008 20:13

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maça iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterirken, tribünler tamamen doldu.

Haberin Devamı

Toplam 32 bin 86 kapasiteli BJK İnönü Stadı tıklım tıklım dolarken, Fenerbahçe taraftarları da eski açık tribünde kendilerine ayrılan bin 604 kişilik bölümü doldurdu. BJK İnönü Stadı'nda sadece eski açık tribünde Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu bölümün sağ ve sol tarafında güvenlik nedeniyle boşluklar bırakıldı.

CISSE 4 HAFTA SONRA İLK 11'DE

Turkcell Süper Lig'de en son 23. haftadaki Denizlispor maçında forma giyen daha sonraki 4 lig maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Beşiktaş'ın Fransız futbolcusu Edouard Cisse, derbi karşılaşmasında takımdaki yerini aldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe karşısında Cisse'yi ön liberoda görevlendirdi. Fransız futbolcu sakatlık geçirdiği sol dizine dizlik takarak oynadı.

CISSE'NİN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADILAR

Beşiktaşlı taraftarlar yarın 30 yaşına girecek olan Fransız futbolcuları Cisse'nin doğum gününü maç öncesi kutladı. Taraftarlar hep birlikte “Happy birthday Cisse” diye tempo tuttu.

RÜŞTÜ İLK KEZ FENERBAHÇE'YE KARŞI

Sezon başında Fenerbahçe'den transfer edilen ve bu sezon Süper Kupa ile ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe maçlarında forma giyemeyen Rüştü, ilk kez eski takımına karşı oynadı. Sağlam tarafından derbi maçta ilk 11'de sahaya sürülen Rüştü'ye, maç öncesi siyah-beyazlı taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu.

TORAMAN SAĞ BEKE, BAKİ SAVUNMANIN GÖBEĞİNE

Ertuğrul Sağlam, savunmanın sağında Ali Tandoğan'ın yerine İbrahim Toraman'ı oynattı. Hırvat futbolcu Gordon Schildenfeld'i de yedek soyunduran Sağlam, savunmanın göbeğinde Gökhan Zan'ın yanında Baki'yi görevlendirdi. Siyah-beyazlılarda cezalı Bobo ile kadro dışı bırakılan Ricardinho kadroda yer almazken, yedek kulübesinde Hakan, Schildenfeld, Ali Tandoğan, Aydın, Mehmet Sedef, İbrahim Kaş ve Batuhan oturdu.

BAŞKAN DEMİRÖREN, AİLESİ İLE BİRLİKTE İZLEDİ

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, karşılaşmayı uğurlu saydığı basın tribünü ile protokol tribünü arasındaki bölümde ailesi ile birlikte izledi. Başkan Demirören, eşi Revna, kızı Yelda ve oğlu Erdoğan ile birlikte derbi maçı takip ederken, bazı yöneticiler de başkan ve ailesini yalnız bırakmadı. Öte yandan son dönemde derbi maçlara gitmeyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş derbisine de gelmedi.

BJK İNÖNÜ STADI'NDA “BAYRAK ŞOV”

Karşılaşma öncesi Beşiktaşlı taraftarlara 15 bin siyah-beyazlı bayrak dağıtıldı. Siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesinde bu bayrakları sallayarak, tribünleri adeta karnaval yerine çevirerek takımlarını destekledi. Bu arada yeni açık tribünde üstünde “Türkiye Cumhuriyeti” yazan dev boyutta Türk bayrağı açıldı.

BEŞİKTAŞ'A COŞKULU KARŞILAMA

Beşiktaş futbol takımının stada gelişi sırasında, siyah beyazlı taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Stattaki Kartal Yuvası'nın bulunduğu köşede kafileyi taşıyan otobüsün önünü kesen taraftarlar meşaleler yakarak tezahüratlar yaptı. Taraftarların yoğun ilgisi nedeniyle otobüs ilerleyemezken, emniyet güçleri yolu açarak kafilenin stada girmesini sağladı.

BEŞİKTAŞ TARAFTARINDAN VOLKAN'A TEPKİ

Beşiktaşlı taraftarlar maç öncesi zemini kontrol için sahaya çıkan Fenerbahçeli futbolculara tepki gösterdi. Siyah-beyazlı taraftarlar en büyük tepkiyi ise Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'e gösterirken, soyunma odasına giderken de futbolculara yabancı maddeler attı.

CHELSEA LEHİNE TEZAHÜRAT YAPTILAR

Beşiktaşlı taraftarlar, Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki İngiliz rakibi Chelsea lehine tezahürat yaptı. Ayrıca kapalı tribünde bir Chelsea flaması ve birkaç da Chelsea forması giymiş taraftar dikkat çekti. Kapalı tribünde “Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'ye başarılar, dermişim...” yazılı pankart açıldı.

BEŞİKTAŞLI YÖNETİCİLER KAPIDA KARŞILADI

Derbi maçı izlemeye gelen Fenerbahçeli yöneticileri, Beşiktaşlı yöneticiler protokol tribünün girişinde karşıladı. Beşiktaşlı yöneticiler Kenan Öner, Levent Erdoğan, Şeref Yalçın ve Halim Aydın, midibüs ile stada gelen sarı-lacivertli yöneticileri sıcak bir şekilde karşılayıp, tribüne aldı.

BJK İNÖNÜ STADI'NDAKİ SON DERBİ

Mayıs ayında yıkılarak, yerine yenisinin yapılması planlanan BJK İnönü Stadı'nda son kez derbi maçı oynandı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, şubat ayında yapılan olağan idari ve mali genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, gerekli izinlerin alınması halinde Mayıs ayında stadın yıkılarak, yenileneceğini açıklamıştı.

BEŞİKTAŞ, NOSTALJİ FORMAYLA ÇIKTI

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisine 100. yıl için özel yapılmış nostalji formasıyla çıktı. Siyah-beyazlılar, son dönemlerde Fenerbahçe maçlarında giymeyi gelenek haline getirdikleri nostalji formasını bu karşılaşmada da giydi. Bu arada maç öncesi teknik direktörler Ertuğrul Sağlam ve Zico birbirlerine başarılar diledi.

Haberin Devamı

Öte yandan maç öncesi Bafra Belediyespor kulüp binasına yapılan saldırıda hayatını kaybeden teknik direktör Sedat Gezer ile kaleci antrenörü İsmail Kurt için saygı duruşunda bulunuldu.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Beşiktaş maçında son haftalardaki kadrosundan biri mecburi toplam 3 değişiklik yaptı. Zico, Beşiktaş derbisinde kalede 4 maçlık cezası sona eren Volkan Demirel'e görev verdi. Volkan'ın yokluğunda ligde 4 haftadır forma giyen kaleci Serdar ise derbi maçta kadroya giremedi. Kadroda altyapıdan futbolcu bulundurma zorunluluğu nedeniyle yedek kaleci olarak 18 kişilik kadroya Volkan Babacan alındı.

Haberin Devamı

Zico, sarı kart cezası nedeniyle Beşiktaş maçında yer almayan Deivid'in yerine orta alanın sağında Kazım'ı görevlendirdi. Brezilyalı teknik adam, orta alanda Selçuk'un yerine ise Maldonado'yu görevlendirdi. Sarı-lacivertli ekibin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Maldonado böylece sarı-lacivertli ekiple ilk derbi maçına çıktı.

Sarı-lacivertli ekipte sakatlığının ardından henüz tam olarak hazır olmayan Roberto Carlos da kadroda yer almazken, çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Deniz ile Can, İlhan ve Gürhan kadroda yer almadı.

FENERBAHÇE'Yİ BJK İNÖNÜ STADI'NA TARAFTARI UĞURLADI

Fenerbahçe, Beşiktaş ile yapacağı maç için BJK İnönü Stadı'na taraftarı uğurladı. Sarı-lacivertli ekibin Samandıra'daki tesislerinden hareketinden önce tesislerin önünde toplanan çok sayıda taraftar coşkulu tezahüratlar eşliğinde takımlarını Beşiktaş'a uğurladı. Kimi taraftarlar da araçlarıyla takım otobüsünün arkasından konvoy yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, derbi maç için BJK İnönü Stadı'na gelirken, kulüple ilgili sarı ve lacivert renklerden oluşan otobüs yerine, sadece lacivert renklerdeki eski otobüsü kullandı. Sarı-lacivertlileri taşıyan otobüsün stada geleceği güzergah ve stada giriş bölümünde geniş güvenlik önlemleri uygulandı.

Polis barikatının arkasından Fenerbahçe kafilesine tepkili tezahüratlar yapan Beşiktaşlı taraftarlar, otobüse bir iki tane dolu plastik şişe ve az sayıda yabancı madde attı. Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün stat alanına girişinden sonra polis iki Beşiktaşlı taraftarı gözlem altına aldı. Fenerbahçe otobüsünde bir futbolcunun fotoğraf makinasıyla tepkili siyah-beyazlı taraftarları görüntülediği görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!