Rus atlet Andrianova'ya men cezası!

Güncelleme Tarihi:

Rus atlet Andrianovaya men cezası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 19:56

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Rus sporcu Tatyana Andrianova'ya 10 yıl önceki bir yarışta doping yaptığı gerekçesiyle süresiz men cezası verdi.

Haberin Devamı

IAAF'ten yapılan açıklamada, Finlandiya'da düzenlenen 2005 Dünya Şampiyonası'nda kadınlar 800 metrede bronz madalya kazanan Andrianova'nın yasaklı madde "stanozolol" kullandığı gerekçesiyle atletizmden men edildiği bildirildi.

Men cezası alan 36 yaşındaki Andrianova'nın şampiyonada boynuna taktığı bronz madalyanın, yarışta 4. sırayı alan Mozambikli Maria Mutola'ya teslim edilmesi bekleniyor.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) bağımsız komisyonu, hazırladığı 323 sayfalık raporda Rusya'yı, sporcularını "devlet desteğiyle" dopinge karıştırmakla suçlamıştı.

Bu gelişmenin ardından IAAF, Rusya Atletizm Federasyonu'nun (ARAF) üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti. 2016 Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası ve 2016 Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası ev sahiplikleri de Rusya'nın elinden alınmıştı. WADA ise Moskova Doping Kontrol Laboratuvarı'nın akreditasyonunu askıya almış, Rusya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (RUSADA) faaliyetlerini sürdürmesinin uygun olmayacağını da açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!