Rui Costa: Batistuta bize karşı gol atarsa sevineceğini sanmıyorum"

Güncelleme Tarihi:

Rui Costa: Batistuta bize karşı gol atarsa sevineceğini sanmıyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fatih Terim'in takımı Fiorentina, Pazar günü deplasmanda Roma ile karşılaşacak. Bu maçta Gabriel Batistuta, 7 yıl formasını taşıdığı Fiorentina’ya karşı ilk kez oynayacak.

Fiorentina’nın kaptanı Rui Costa, bugün basına verdiği demeçte, "Umarım ki, Batistuta pazar günü bize karşı gol atmaz. Ama eğer atarsa sevineceğini sanmıyorum" dedi. Rui Costa, Batistuta’nın sahada kendilerinden daha çok heyecanlı olacağını söyledi.

"Ben ve Batistuta, her cumartesi günü maçlardan önce telefonlaşıp, birbirimize iyi şanslar diliyoruz. Her zaman Fiorentina ve Floransa ile ilgileniyor" diyen Portekizli Rui Costa, ne olursa olsun profesyonel bir futbolcu olan Batistuta’nın normal olarak pazar günü Roma için oynayacağını kaydetti.

Rui Costa, "Batistuta, rakip olarak tabii ki korkulacak birisi. Onu sahada görür görmez heyecanlanacağımdan eminin, ama maç başlar başlamaz elbetteki Roma’yı durdurmayı düşüneceğim" diye konuştu.

Arjantinli meslektaşının her hafta gol atmasından memnun olduğunu ifade eden Rui Costa, şöyle devam etti:

"Pazar günkü maça gerçekçi yaklaşılması gerektiğinde, Olimpiyat Stadı’na Roma’da sadece Batistuta varmış gibi gitmek yanlış olur. Roma’da birçok iyi oyuncu var. Fiorentina’ya gelince, defansın mükemmel olması gerekir. Golleri ise Leandro ve Nuno Gomes düşünür. Batistuta’nın yokluğunda bu iki atak oyuncusu ile oynamaktan memnunum."

HER MAÇ SONRASI TERİM HAKKINDA KARARLAR VERİLMESİ

Kaptan Rui Costa, Teknik Direktör Fatih Terim ile kulüp arasındaki ilişkiler hakkında gazetecilerin sorularını da şöyle yanıtladı:

"Ben de Gabriel gibiyim. Her zaman bu kulübün en büyük probleminin yeniden başlamak zorunda olmak olduğunu söyledim. Bunu önlemek için futbolcular ve yöneticiler sıkı sıkıya birlikte çalışmalıdır. Her maç sonrası teknik direktörümüz hakkında karar verileceğini duymak güzel değil. Aynı şeyler Malesani varken de olmuştu. Şimdi de Terim için geçerli. Bu tip şeyleri sevmiyorum".

"İMPARATOR TERİM"

Taraftarlar arasında yapılan konuşmalarda ise "Türkler’in Roma’ya uğursuz geldiği" yorumu yapılıyor. Taraftarlar, "Hakan Şükür’ün İnter’de gol sorunu varken, ilk golünü Roma’ya karşı attı ve daha sonra açıldı. Bizde de bir Türk var, imparator Terim... Onun takımının da Roma’ya karşı galip gelerek, başlatılan adeti sürdüreceğini umuyoruz" dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!