Rubin Kazan'a dava

Güncelleme Tarihi:

Rubin Kazana dava
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 16:50

Giresun Süper Amatör Küme takımlarından Yeniyolspor, Gökdeniz Karadeniz'in transfer olduğu Rusya'nın Rubin Kazan takımından yetiştirme parasını alamadığı gerekçesiyle mahkemeye başvuracak.

Haberin Devamı

Yeniyolspor Kulübü 2. Başkanı Ahmet Çakmak, 1980 yılında Giresun'da doğan ve futbola Yeniyolspor'da başlayan Gökdeniz'in kendi takımlarından Trabzonspor'a gittiğini belirterek, bu oyuncunun yetiştirme hakkının kendilerinde olduğunu söyledi.

Gökdeniz'in futbola Yeniyolspor'da başladığını ifade eden Ahmet Çakmak, "Gökdeniz futbola Yeniyolspor'da başlamış ve burada milli takıma seçilmiştir. Yeniyolspor'dan da Trabzonspor'a gitmiştir. Milli oyuncumuzun yetiştirme hakkı bize ait olmasına rağmen Yeniyolspor Kulübü olarak Uluslararası Dayanışma Katkı Payı'ndan doğan hakkımız olan yüzde 5'lik kısmı bugüne kadar alamadık. Rusya'nın Rubin Kazan takımının bonservis bedeli olarak Trabzonspor'a verdiği yaklaşık 9 milyon Euro'nun yetiştirme payına düşen 450 bin Euro'sunun bir kısmını kulübümüze verilmesi gerekir. Bu paranın da en az yarısını almayı umuyoruz. Ancak bugüne kadar hiç para alamadık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Çakmak, Hakan Şükür'ün Torino'ya transferinin ardından Sakaryaspor ve Bursaspor'un yetiştirme bedeli aldığını hatırlatarak, "Bizim de Gökdeniz'in transfer olduğu kulüpten almamız gereken bir pay var. Trabzonspor kulübü ile görüşmemizin ardından yöneticiler bu hakkımızın olduğunu ancak bu payı Rubin Kazan takımının vermesi gerektiğini belirttiler. Ardından Türkiye Futbol Federasyonu'na yazı yazdık. Federasyon ise hukuk kurulunun konuyu incelediğini söyledi. Ancak Rubin Kazan ekibinden bugüne kadar bir açıklama gelmedi. Biz de kulüp olarak Rubin Kazan'ı mahkemeye vermeyi ve FIFA'ya şikayet etmeyi düşündük. Bunun için de girişimlerimizi başlattık. Hakkımız olan payı almayı ve Türk futboluna gelecek vaad eden oyuncular yetiştirmek için yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!