Rubik rekoru 11.13 saniye

Güncelleme Tarihi:

Rubik rekoru 11.13 saniye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 00:00

ABD’de Leyan Lo adlı öğrenci, Rubik Küpü çözme rekorunu kırdı ancak ortalama puanı düşük çıkınca üçüncü olabildi. Caltec Rubik Küpü Kulübü tarafından San Francisco kentindeki Explotarium müzesinde düzenlenen yarışmada, 20 yaşındaki Lo, Rubik Küpü’nü 11.13 saniyede çözdü. California Institute of Technology Üniversitesi öğrencisi olan Lo, böylece geçen yıl 11.75 saniye ile Fransız Jean Pons tarafından kırılan dünya rekorunu ele geçirdi.

Haberin Devamı

Buna rağmen ortalamada en iyi dereceyi tutturan 15 yaşındaki Japon lise öğrencisi Shotaro "Macky" Makisumi birinci oldu.

Ortalamada geri kaldı

Gözü kapalı ve tek elle de dahil 5 ayrı kategoride yapılan yarışların ardından en iyi 3 derecenin ortalaması alınarak derecelerin hesaplandığı turnuvada, ortalama 15.13 saniyelik bir derece elde eden Makisumi, yeni dünya şampiyonu olurken ortalama 17.36 saniyede kalan Lo ise üçüncü olabildi. Yarışmanın ikinciliğini 16.19 saniye ortalama tutturan Amerikalı Toby Mao kazandı.

İnternetten izleyebilirsiniz

Leyan Lo’nun Rubik küpü saniyeler içinde çözmesinin videosu, şu internet adresinde yer alıyor: http://www.its.caltech.edu/~leyanlo/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!