Rotasyonun 'Gücü'

Güncelleme Tarihi:

Rotasyonun Gücü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 00:00

Yedek ağırlıklı kadroyla maça çıkan Galatasaray, A2 takımından takviyelerle mücadele eden Ankaragücü'ne gol yağdırdı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, taraftarı önünde Ankaragücü engelini 4-0'lık skorla geçti.

MAÇTAN KARELER - Adem Kabayel'in objektifinden

/images/100/0x0/55ea5a51f018fbb8f87a62bd
Sarı-kırmızılı takımın gollerini 4. dakikada Gökhan Zan, 9. dakikada Emre Çolak, 54. dakikada Albert Riera ve 76. dakikada Yiğit Gökoğlan kaydetti.

RIERA 374 GÜN SONRA

Bu sezon 15. galibiyetini elde eden Galatasaray, puanını 50'ye yükseltti. Ligin son sırasında yer alan Başkent ekibi ise 11 puanda kaldı.

TEK SUSKUN UJFALUSI

"KİME ELİMİZİ ATSAK 5'TEN KAPIYI AÇIYOR"

GALATASARAY: 4 - ANKARAGÜCÜ: 0
Stat
: Türk Telekom Arena
Hakem: Barış Şimşek
Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Gökhan, Çağlar, Engin (Dk. 62 Felipe Melo), Ceyhun, Emre (Dk. 46 Yiğit Gökoğlan), Riera (Dk. 70 Tomas Ujfalusi), Elmander, Sercan
Ankaragücü: Bora, Mehmet Çoğum, Aydın, İshak, Ümit, Serol, Bilal, Serkan, Gökhan (Dk. 75 Orhan Evci), Veli (Dk. 58 Muhammed Türkmen), Ergin Keleş (Dk. 87 Aybars Garhan)
Goller: Dk. 4 Gökhan Zan, Dk. 9 Emre Çolak, Dk. 54 Riera, Dk. 76 Yiğit  Gökoğlan (Galatasaray)

MAÇIN AYRINTILARI

Gökhan yine kafayla attı

Haberin Devamı

Kadroda kendine yer bulmakta zorlanan Gökhan Zan, ilk golünü sezonun ilk yarısında yine Türk Telekom Arena'da yapılan Eskişehirspor maçında kaydetmişti. Eskişehirspor maçında da golünü kafayla atan Gökhan, her iki golünü de Pegasus Tribünü'nün bulunduğu kaleye gönderdi.

Emre tribünleri ayağa kaldırdı

Bu sezon 3 gole ulaşan Emre Çolak, ikinci yarının ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ağlarına gönderdiği 2 şık golün ardından, Ankaragücü karşısında attığı golle de tribünleri coşturmayı başardı.

Yiğit çabuk alıştı

Eskişehirspor maçında ilk kez giydiği Galatasaray formasıyla 26 dakika sahada kalan Yiğit Gökoğlan, ikinci yarısında oyuna dahil olduğu Ankaragücü karşısında da hem iyi bir oyun ortaya koydu hem de gol atarak doğru bir tercih olduğunu gösterdi.

Arena'da bileği bükülmüyor

Haberin Devamı

Geride kalan haftada Eskişehirspor'la berabere kalarak 9 maçlık galibiyet serisini sonlandıran Galatasaray, Ankaragücü'nü yenerek yeniden 3 puan kazanırken, evindeki galibiyet serisini de sürdürmüş oldu.

58. dakikada beyaz mendiller sallandı

Galatasaray taraftarları, TFF Genel Kurulu'nda değişmesi beklenen 58. maddeyle ilgili protestoda bulundu. Maçın 58. dakikasında tüm tribünlerde taraftarlar beyaz mendiller sallayıp, ıslık çalarak tepkilerini dile getirdi. Ayrıca taraftarlar, “Fenerbahçe kümeye” tezahüratları yaptı.

Somalili öğrenciler Türk Telekom Arena'da

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Kemerburgaz Üniversitesi'nde okuyan 14 Somalili öğrenci Türk Telekom Arena'yı ziyaret etti. Ankaragücü maçından önce Türk Telekom Arena'yı gezen öğrenciler daha sonra yöneticiler Sedat Doğan ve Emir Sarıgül ile beraber yemek yedi. Öğrenciler yemeğin ardından kendilerine ayrılan bölümde Ankaragücü maçını izledi.

Haberin Devamı

Öte yandan, maç öncesi olduğu gibi maçın bitiminin ardından da Galatasaray taraftarları Ankaragücü takımını tribünlere çağırarak alkışladılar. Taraftarlar, “Helal olsun size” tezahüratı yaptı.

Terim'den sürpriz kadro

Yaşanılan mali sorunlar nedeniyle son dönemde oldukça sıkıntılı günler geçiren ve birçok oyuncusunu kaybetmesi nedeniyle genç oyuncuların forma giydiği Ankaragücü karşısında Fatih Terim, 5 as oyuncusunu yedek soyundurdu.

Eskişehirspor maçında ilk 11'de olan isimlerden Selçuk, Melo, Ujfalusi, Hakan ve Kazım, Ankaragücü maçının yedekleri arasında yer aldı. Terim, bu oyuncuların yerine Çağlar, Gökhan, Ceyhun, Riera ve Sercan'ı ilk 11'de görevlendirdi.

Selçuk ilk kez yedek

Cimbom'un bu sezon ligde oynadığı 21 karşılaşmada da 90 dakika sahada kalarak takımın en fazla forma giyen oyuncusu olan Selçuk İnan, Ankaragücü maçının yedekleri arasında yer alarak ilk kez bir maça ilk 11'de başlayamamış oldu.

Ceyhun, ilk 11'le tanıştı

Fatih Terim'den forma şansı bulmakta zorlanan ve ligde forma giydiği ve sonradan oyuna girdiği 6 maçta ancak 27 dakika süre alabilen Ceyhun, Ankaragücü karşısında ilk 11'de şans buldu. Ceyhun, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Adana Demirspor maçına ilk 11'de başlamış ve 90 dakika sahada kalmıştı.

Ankaragücü'ne destek

Galatasaray taraftarları, mali sorunlar nedeniyle oldukça kötü bir dönem geçiren Ankaragücü takımına karşılaşma öncesi destek verdi. Üzerinde, “Dayan Ankaragücü” yazılı bir pankart açan taraftarlar, karşılaşma öncesi Ankaragücü takımını tribünlere çağırarak alkışlarla karşıladı.

Mücadeleyi, yaklaşık 150 Ankaragücü taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden takip etti.

Turgan Ece tribünleri selamladı

Öte yandan, Galatasaray'ın bu sezon Türk Telekom Arena'da yaptığı maçlarda organize edilen, “Efsaneler anılıyor” organizasyonunun Ankaragücü karşılaşmasındaki konuğu eski sarı-kırmızlı futbolculardan Turgan Ece oldu. Karşılaşma öncesi plaket verilen Ece, tribünleri selamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!