Rotasyonumuzda zorlandık

Güncelleme Tarihi:

Rotasyonumuzda zorlandık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2011 12:22

THY Avrupa Ligi 1. tur C Grubu 10. ve son hafta maçında Real Madrid'e 75-66 yenilen Anadolu Efes'in başantrenörü Ufuk Sarıca, Vujacic'in atılmasının ardından oyunun gidişatının değiştiğini söyledi.

Sarıca, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, sıralama açısından önemli olmayan maçı moral ve prestij için kazanmak istediklerini belirterek, “Maçın sonucuna bakıp konuşursak yanılırız. İlk yarıda Vujacic'in oyundan atıldığı bölümden sonra oyunun gidişatı değişti. Eksik olan rotasyonumuzda zorlandık” dedi.

İkinci yarıda skor üretemediklerini kaydeden Ufuk Sarıca, “Biraz daha içerden oynamaya çalıştık ama olmadı. Sonunda 9 sayıyla kaybettik. Kadro olarak eksik durumdayız. Avrupa Ligi'ndeki yaklaşık 1 aylık ara, eksiklerimizi gidermek için çok önemli. Bundan sonra çekilecek grupla birlikte son 8'e kalmak için elimizden geleni yapacağız. Bugün ilk yarı oynadığımız oyun, ilerisi için örnek almamız gereken bir oyun” diye konuştu.
Sarıca, transferi düşünmediklerini, uzun süredir sakat olan Kerem Gönlüm'ün Avrupa Ligi'nde yeni grupta ilk maçtan sonra aralarında olmasını beklediklerini ifade etti.
Vujacic'in diskalifiye olduğu pozisyonu net göremediğini belirten Ufuk Sarıca, hakemlerin maç yönetiminin çok doğru olmadığını sözlerine ekledi.

Laso: “Gerçek basketbolumuzu oynadıktan sonra öne geçtik” 

Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso ise zor bir gruptan lider çıktıkları için oyuncularını tebrik etti.

Anadolu Efes'in maça daha istekli başladığını ve 17 sayılık farka ulaştığını vurgulayan Laso, “İkinci yarıda daha çok istekli olan ve daha çok enerjiye sahip olan taraf bizdik. Gerçek basketbolumuzu oynadıktan sonra öne geçtik. Bizim için güzel bir yılbaşı hediyesi oldu” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!