Rosberg yeniden kazandı, Hamilton zirvedeki yerini korudu

Güncelleme Tarihi:

Rosberg yeniden kazandı, Hamilton zirvedeki yerini korudu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2016 17:48

Formula 1’de sezonun 13. yarışı Belçika Grand Prix’inde zafer Nico Rosberg’in oldu. Mercedes AMG Petronas’ın Alman pilotu bu sezon altıncı kez kazanırken,  Spa pistinde aldığı galibiyet ile son dört yarışın galibi Hamilton’ın serisini de sonlandırdı.

Haberin Devamı

Sıralama turunda aldığı ceza nedeniyle 21. sırada yarışa başlayan Hamilton, damalı bayrağı üçüncü sırada görmeyi başardı. Formula 1’de takvimin 13. yarışı olan Belçika Grand Prix’ini Nico Rosberg kazandı. Lewis Hamilton’ın dört yarışlık galibiyet serisine son veren Rosberg,  bu sezonki altıncı kez damalı bayrağı ilk sırada geçti. Nico Rosberg aldığı bu sonuçla kariyerinin ilk Belçika Grand Prix’i zaferini elde etti.

İngiliz pilot Lewis Hamilton ise sıralama turlarında aldığı ceza ile 21. sırada yarışa başlarken, başarılı performansıyla üçüncü olmayı bildi ve podyumda kendisine yer buldu.  Spa Pisti’nde, yarışa birinci sırada başlayan Nico Rosberg, son tura kadar pozisyonunu korumayı başardı ve kariyerinin ilk Belçika Grand Prix’i zaferine imza attı. Günün en önemli sonucuna alan Mercedes AMG Petronas sürücüsü Lewis Hamilton oldu.

Yarışa 21. Sırada başlayan Lewis  Hamilton, 44’üncü tur sonunda podyumu yakalamayı başardı ve üçüncülüğü elde etti. Sezonun son 8 yarışında 6 kez kazanan Lewis Hamilton 232 puanla, Belçika Grand Prix’i sonrası sürücüler klasmanı liderliğini devam ettirdi. Mercedes AMG Petronas’ın diğer pilot Rosberg ise aldığı 25 puanla genel klasmanda 223 puana yükseldi ve  ikinciliğini sürdürdü. Mercedes AMG Petronas da 455 puanla markalar sıralamasındaki ilk sırasını korudu.  Formula 1’de sezonun 13. yarışı İtalya Grand Prix’i 4 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşecek.  Monza’da ikisi son iki sezonda olmak üzere son 4 yarışta 3 kez mutlu sona ulaşan isim Lewis Hamilton olmuştu. Nico Rosberg ise 2014’te ikinci olarak takımının duble yapmasını sağlamıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!