Ronaldo da Lionel Messi'yi tercih etti

Güncelleme Tarihi:

Ronaldo da Lionel Messiyi tercih etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2012 10:46

Fenomen lakaplı efsane futbolcu Ronaldo, Lionel Messi'nin Ballon d'Or ödülü için Cristiano Ronaldo'nun önünde olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı

FIFA’nın resmi sitesine konuşan Brezilyalı yıldız, " Messi ve Cristiano Ronaldo arasında son yıllarda süren bir savaş var. Bu durumun bulunduğumuz dönemde çok daha şiddetli olduğunu söyleyebilirim. Cristiano’nun birçok özelliği var ancak Messi, beklenmedik anlarda inanılmaz işlere imzasını atıyor. Bu fark olunca Messi, maçları ve kupaları kazandıran oyuncu oluyor. Andres Iniesta ve Xavi gibi inanılmaz oyuncular olmasına rağmen, oyum Messi'den yana" şeklinde konuştu.

Hayatı boyunca karşılaştığı en iyi savunma oyuncusunun Paolo Maldini olduğunu söyleyen eski futbolcu, “Kariyerim boyunca en çok zorlandığım defans oyuncusu Maldini oldu.  Kesinlikle ödülü birkaç kez kazanmayı hak etti, ama bazen kriterler buna müsaade etmiyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yılın teknik direktörü ödülü için ise Jose Mourinho’nun en büyük favorisi olduğuna değinen  Ronaldo, "Futbol dünyasını bilen biri olarak şunu söyleyebilirim ki Jose Mourinho, taktiksel, planlama ve antrenman teknikleriyle bu ödülü en çok hak eden isim. 25 yıldız ismi bir arada tutmak herkesin başarabileceği bir iş değil" dedi.

vatandaşı Neymar ve kadın futbolcu Marta ilgili soruları da yanıtlayan Ronaldo, “Neymar büyük yetenek. O bizim sahip olduğu nadir bir mücevher. Kendini kanıtlaması için biraz daha zamana ihtiyacı var.  Ancak yeteneklerini göstermek için mutlaka Avrupa’da oynamalı. Bu er yada geç olacak. Sonunda Ballon d’Or’u da kazanacağından şüphem yok. Marta ise kadınlar futbolunda önemli bir isim. Bu ödülü 5 kez kazandı ve 6.’sını da kazanmasını istiyorum” diye konuştu.

1997 ve 2002 yıllarında Ballon d'Or Ödülü'nü kazanan Fenomen, en iyi 11’ini ise şu isimlerden oluşturdu;

Casillas, Daniel Alves, Sergio Ramos, John Terry, Roberto Carlos( Marcelo), Fenomen,Xavi, Iniesta (Lampard), Cristiano Ronaldo , Messi ve Neymar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!