Ronaldo 2016'da para bastı

Güncelleme Tarihi:

Ronaldo 2016da para bastı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 00:24

Ballon d’Or’u kazananak yılın en iyi futbolcusu seçilen Cristiano Ronaldo maddi olarak da zirvede yer aldı. Portekizli oyuncu, en yakın rakibinden 5 milyon dolar daha fazla kazandı.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes’un verilerine göre 2016 yılında en çok kazanan futbolcu Cristiano Ronaldo oldu. Kulübü Real Madrid’den maaş ve bonuslarla yıllık 53 milyon dolar kazanan Portekizli yıldız, Nike, Herbalife, Clear, Tag Heuer gibi sponsorlarından da 29 milyon dolar gelir elde etti.
Sahadaki Ronaldo-Messi çekişmesi ekonomik alanda da kendisini gösterirken, Lionel Messi 77 milyon dolarla en büyük rakibini takip etti.
Barcelona’nın 2016’da 51 milyon dolar ödediği Arjantinli futbolcuya 26 milyon dolar da sponsorluk anlaşmalarından geldi.

BİZİMKİLER DE LİSTEDE

Bu ikiliye en fazla yaklaşabilen isimse 37 milyon dolarla Manchester United’lı Zlatan Ibrahimovic... Arsenal’da forma giyen Mesut Özil ise 15. sırada yer aldı.
Türk asıllı oyuncu 12 milyon doları maaş, 6 milyon doları sponsorluklardan olmak üzere bu yıl 18 milyon dolar kazandı.

Fenerbahçe’de oynayan Robin van Persie ise 2016 yılında dünyanın en çok kazanan 17. Futbolcusu oldu. Fenerbahçe’den primlerle birlikte bu yıl 15 milyon dolar kazanan Hollandalı, 2 milyon dolar da sponsorluklardan elde etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!