Roma'da seribaşı raketler 'merhaba' dedi

Güncelleme Tarihi:

Romada seribaşı raketler merhaba dedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 00:40

Roma Açık Tenis Turnuvası'na erkekler ve kadınlarda oynanan ikinci tur maçlarıyla devam edilirken, seribaşı raketler de turnuvaya bu turdan “merhaba” dedi.

İtalya'nın başkenti Roma'daki “Foro Italico” bölgesinde yer alan toprak kortlarda düzenlenen ve toplam 4 milyon 800 bin dolar ödüllü turnuvanın dördüncü gününde, ikinci tur mücadeleleri için sahaya çıkan seribaşı raketler, yollarına kayıpsız devam etti.

Erkeklerde dünya sıralamasının 1 numaralı ismi İspanyol raket Rafael Nadal, İtalyan Paolo Lorenzi karşısında ilk seti tie-breakle kaybetse de maçı çevirmesini bildi. Nadal, mücadeleyi 6-7(5), 6-4 ve 6-0'lık setlerle 2-1 alarak, adını 3. tura yazdırdı.

Bu sezon çıktığı 34 maçta da yenilgi yüzü görmeyen ve son olarak geçen hafta sonu Madrid Açık Turnuvası'nda dünya 1 numarası Nadal'ı yenerek, şampiyonluğa ulaşan 2 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic de Polonyalı Lukasz Kobot'u 7-6(1), 2-6 ve 6-2'lik setlerle mağlup etti. Djokovic, turnuvanın 3. turunda, İsviçreli Stanislas Wawrinka ile karşılaşacak.

Kazandığı 15 grand-slam ile adını tenis efsanelerinin arasına yazdıran 3 numaralı seribaşı Roger Federer, Nadal ve Djokovic'in aksine Fransız Jo-Wilfried Tsonga'yı set vermeden yenmeyi başardı. İsviçreli raket, rakibini 6-4 ve 6-2'lik setlerle yenerek, üçüncü tura yükseldi.

Turnuvanın 9 numaralı seribaşı ismi İspanyol Nicholas Almagro da ABD'li Sam Querrey'i 6-3 ve 7-6(4)'lık setlerle 2-0 mağlup etti ve üçüncü turda 5 numaralı seribaşı İsveçli Robin Soderling'in rakibi oldu.

KADINLAR

Kadınlar tenisinin dünya 1 numarası ve aynı zamanda Türk Hava Yolları'nın (THY) tanıtım yüzü seçilen Danimarkalı raket Caroline Wozniacki, Avustralyalı Anastasia Radionava'yı zorlanmadan 6-2 ve 6-0'lık setlerle 2-0 geçerek, bir üst tura çıkmasını bildi. Wozniacki, üçüncü turda, 13 numaralı seribaşı Sırp Ana Ivanovic'i 2-6, 7-6(4) ve 6-3'lük setlerle 2-1 eleyen Belçikalı Yanina Wickmayer ile karşılaşacak.

3 numaralı seribaşı Belaruslu Victoria Azarenka da evsahibi ülkeden Serra Erani'yi 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 fazla zorlanmadan yenmeyi başardı.

Turnuvanın 4 numaralı seribaşı raketi Çinli Na Li, İspanyol Lourdes Dominguez Lino'yu 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yendi ve adını üçüncü tura yazdırdı.

Turnuvanın 5 numaralı ismi Sırp Jelena Jankovic de Çek Lucia Safarova'yı 6-0 ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup etti.

6 numaralı seribaşı raket Avustralyalı Samantha Stosur da bir başka Çek raket Iveta Benesova'yı 6-1 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yendi ve üçüncü tura yükselen taraf oldu.

Turnuvanın 8 numaralı seribaşı raketi Polonyalı Agnieszka Radwanska, Rus Elena Vesnina'yı 3-6, 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-1 yenmesini bildi.

9 numaralı seribaşı Fransız Marion Bartoli de İspanyol Anabel Medina Garrigues'i 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup etti. Bartoli, üçüncü turda Sırp Jelena Jankovic ile mücadele edecek.

Roma Açık Tenis Turnuvası'na bugün yapılacak 3. tur karşılaşmalarıyla devam edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!