Rize'de bisiklet takımı kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Rizede bisiklet takımı kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 16:54

Rize İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Yılmaz, yeni kurdukları bisiklet takımı ile hedeflerinin ulusal turnuvalarda ili, uluslararası müsabakalarda ise ülkelerini en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.

Yılmaz, müdürlük binasında düzenlediği basın toplantısında, görev yaptığı süreçte birçok branşta faaliyet göstermeye başladıklarını belirterek, “2005 yılında görevi devraldığımızda ilk önce tesisleşmeyi tamamlamak istedik. Bu süre zarfında açtığımız spor tesisleriyle birlikte bu tesislerde spor yapan yüzlerce sporcumuzu milli takımlara gönderdik. 2005'de faal durumda 6 spor branşı mevcutken bu sayı şu an itibariyle 30'un üzerine çıktı” dedi.

Rize'nin spor kenti olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Yılmaz, “Son olarak dağ ve yol bisiklet takımını kurarak, çoğu bisiklet milli takımında mücadele eden 10 kişilik bir sporcuyu kadromuza kattık. Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Takımı adı altında kurduğumuz bu branşta hedefimiz ulusal turnuvalarda ilimizi, uluslararası müsabakalarda ise ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek” diye konuştu.

Bisiklet takımı için sporcularına 5 yeni bisiklet aldıklarını kaydeden Yılmaz, “Rize tarihinde ilk kez kurulan bisiklet takımının başarılı olacağına, ilimizde ve uluslararası müsabakalarda iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum” ifadesini kullandı.

Yılmaz, yeni kurulan bir takım olmalarına rağmen 2016'da Brezilya'nın Rio De Jenerio kentinde yapılacak olan 31. Olimpiyat Oyunlarında milli takıma bisiklet dalında sporcular yetiştirme gayreti içerisinde olacaklarını sözlerine ekledi.
Rize GSİM Bisiklet Takımı Kaptanı ve Bisiklet Federasyonu il temsilcisi milli bisikletçi Hamza Kansız ise takımlarının genç ve dinamik sporculardan oluştuğunu ifade ederek, takımdaki oyuncular ile bundan aralarına katılacak sporcularla birlikte katılacakları turnuvalarda Rize'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!