Rıza Kayaalp'in hedefi olimpiyat

Güncelleme Tarihi:

Rıza Kayaalpin hedefi olimpiyat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2012 11:45

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin en büyük madalya ümitlerinden Dünya ve Avrupa şampiyonu grekoromen güreşçi Rıza Kayaalp, başarılarına olimpiyat şampiyonluğunu da eklemek istediğini söyledi.

Rıza Kayaalp, 120 kiloda son Dünya ve Avrupa şampiyonu olarak kendisinden beklentilerin ne kadar yüksek olduğunu bildiğini vurgularken, “2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda benden altın madalya beklentisini boşa çıkarmamak için elimden gelen gayreti göstererek çalışmalarıma devam ediyorum. Şimdi önümde Dünya Kupası var ve orada da tüm maçlarımı kazanarak şampiyon olup, olimpiyatlara bu moralle gitmeyi amaçlıyorum. Olimpiyatlardan altın madalya ile dönmek istiyorum” dedi.

Olimpiyatların 4 yılda bir yapıldığını ve güreşte maçların kilolara göre 1 günde yapılıp bittiğini aktaran milli güreşçi Kayaalp, “O günde sizin de gününüzde olmanız çok önemli. Fizik olarak, kafa olarak hazır olmalısınız. Orada bazı şeyler eksik olursa, maçlarda hata yapabilirsiniz. Bu da size 4 yıla mal olabilir. En iyi şekilde hazırlanıp oraya gitmek gerekiyor. Bunun bilincindeyim. Olimpiyat gibi önemli bir organizasyona kendimi tam anlamıyla hazırlayarak gitmeliyim” diye konuştu.

-“Olimpiyat rakiplerimi iyi tanıyorum”-

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda rakibi olacak sporcuları iyi tanıdığını aktaran Kayaalp, şu ifadeleri kullandı:
“Olimpiyata katılacak tüm sporcularla maçım var. 12-13 maç yaptığım bile var. Bugüne kadar hepsini de yendim. İnşallah olimpiyatlarda bunu tekrarlayacağım. Genç bir sporcu olarak onların hep önüne geçmeye çalışıyorum. Gencim ve çalıştıkça gelişiyorum. Rakiplerim ise büyük ölçüde bana göre yaşlı. Formda kalabilirler ama üstüne koyamazlar. Ben bu avantajımı kullanarak 1-2 adım önde olabilmek için daha çok çalışıyorum. İnşallah turnuvalarda yendiğim gibi orada da rakiplerimi yenip, altın madalya kazanmak istiyorum. Bunu yapacağımdan da eminim.”

-“Hedefim, güreş hayatım boyunca zirvede kalmak”-

Rıza Kayaalp, bugün geldiği noktanın 2005 yılından itibaren yakaladığı istikrarlı gelişimin eseri olduğunu aktarırken, şöyle konuştu:
“Ben 2005 yılında ilk katıldığım Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon oldum. Ardından yıldızlarda ve gençlerde Dünya ile Avrupa şampiyonlukları kazandım. Ardından büyükler kategorisine güzel bir geçiş yaptım. İnşallah Londra Olimpiyatları'nda da şampiyon olarak başarılarıma bir yenisi daha eklemek istiyorum. Hamza Yerlikaya, Şeref Eroğlu gibi üst üste şampiyonluklar elde ederek, şampiyonlar şampiyonu unvanı kazanmak hedeflerim arasında. 2005 yılından beri çıkış içindeyim. Bu da benim istikrarlı çalışmam sayesinde oldu. Şampiyonluğu çok isteyen bir sporcuyum. Her başarıdan sonra benden büyük beklenti oluyor ve ben de beklentilere karşılık verebilmek, zirvede kalabilmek için çalışmalarıma devam ediyorum. Hedefim, güreş hayatım boyunca zirvede kalmak ve güreşi zirvede bitirmek. İnşallah bunu gerçekleştirmek için emin adımlarla ilerliyorum.”

Hamza Yerlikaya ve Şeref Eroğlu gibi başarılı güreşçilerin azimlerini, şampiyonluklarını örnek aldığını anlatan Kayaalp, “Onları geçmek istiyorum. Kendi çabaları ve karakterleriyle önemli başarılar elde ettiler. Ben de kendi çabam ve karakterimle başarılı olmak istiyorum. Kendime çizdiğim yolda emin adımlarla ilerliyorum. Bugüne kadar sapma olmadı, inşallah da olmaz. Hedefleri büyük olan bir sporcuyum. Büyük düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!