Ringde Fenerbahçe'nin yumruğu şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Ringde Fenerbahçenin yumruğu şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2012 14:09

Fenerbahçeli genç boksörler ringde rakipleri açık farkla ezerek şampiyon oldu.

Haberin Devamı

7 gündür Rize’nin Güneysu İlçesinde devam eden Gençler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası 10 sıklette yapılan final müsabakaları ile sona erdi. Sarı Lacivertli 6 boksör 4 sıklette final müsabakasına çıktı. Fenerbahçe’li 3 boksör şampiyon 2 boksör ikinci, 1 boksör’de üçüncü oldu. Şampiyonanın en fazla madalya ve müsabaka kazanan takımı olarak takım halinde en başarılı kulüp Fenerbahçe Spor Kulübü oldu.

Final müsabakalarında Fenerbahçe’li boksörlerden 52 kiloda Cengiz Onat, Kocaeli bölgesinden Murat Mut’u puanla, 56 kiloda Nurettin Ovat diğer Fenerli sporcu Tekin İnak’ı puanla,  60 kiloda Yasin Yılmaz  Fenerbahçe’li Berat Şimşek’i puanla yenerek altın madalyanın sahibi oldu., 75 kiloda Hasan Ali Şengül ise Kocaeli bölgesinden Ömer Dinçer’e hakemleri yanlı tutumu ile puanla yenilerek 56 kilo Fenerli Tekin İnak ve 60 kilo Berat Şimşek’le beraber gümüş madalyanın sahibi oldu.  Yarı finalde 60 kiloda Fenerbahçe’li Yasin Yılmazla eşleşip yenilen Osman Emre Kuzu ise Şampiyonayı üçüncülükle tamamlayarak bronz madalyada kaldı.

Haberin Devamı

Rize ve Güneysu’lular seyircilerinin büyük ilgi gösterdiği final maçları sonrası sporcular madalyalarını Rize Valisi ve Vali yardımcısı, belediye başkanları Güneysu Kaymakamı, yerel yöneticiler ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Asbaşkanlar Mert Öztemel, Hasan Kartal ve Genel Sekreter Naci Numanoğlu’ndan aldılar.

Şampiyonayı değerlendiren Fenerbahçe Spor Kulübü Boks Şube Kaptanı Mert Öztemel ' Genç boksörlerimizin şampiyonluğu beni ve teknik ekibimi memnun etti, şampiyonada kazandığımız başarıyı Kulübümüze çağ atlattıran efsane başkanımız Aziz Yıldırım’a hediye ediyoruz. Başta başkanımız Aziz Yıldırım olmak üzere Yönetim Kurulu Üyelerimizin ve camiamızın sporcularımıza verdiği destek sayesinde sporcularımız ulusal ve uluslar arası arenada madalyaları toplamaya devam edecektir’ dedi.

Fenerbahçe’li sporcuların takım kaptanı 2011 yılı Dünya ikincisi Cengiz Onat ise ‘Başkanımız Aziz Yıldırım’a sevgililer günü hediyesini 10 gün önceden vermenin mutluluğunu yaşıyoruz’ dedi.

Haberin Devamı

Sikletlerinde şampiyonluk elde ederek altın madalyanın sahibi olan genç boksörler ise şu şekilde:
49 Kilo – Samet Mert Çeliksoy / Kocaeli
52 Kilo – Cengiz Onat / İstanbul
56 Kilo – Nurettin Onat / İstanbul
60 Kilo – Yasin Yılmaz / İstanbul
64 Kilo – Hasan Ozan / Kocaeli
69 Kilo – Osman Aydın / Erzurum
75 Kilo – Ömer Dinçer / Kocaeli
81 Kilo – Cem Kılıç / Elazığ
91 Kilo – Sercan Göktaş / Bursa
+91 Kilo – Yasin Yıldırım / Ankara

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!