Rıdvan F.Bahçelileri yanılttı

Güncelleme Tarihi:

Rıdvan F.Bahçelileri yanılttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2010 12:30

Fenerbahçe’nin Bursaspor’a 3-2 yenildiği karşılaşma sonrası NTV’de maçı yorumlayan Rıdvan Dilmen’in, Daum’la ilgili olarak kullandığı bir cümlenin gerçeği ifade etmediği ortaya çıktı..

Haberin Devamı

Maç sonrası NTV Spor’da yayınlanan ‘Yüzde Yüz’ futbol programında, Daum’un Alman basınına verdiği bir demeci kaynak gösteren Dilmen’in, Fenerbahçe Sportif Direktörü Aykut Kocaman’a bir göndermede bulunduğunu ifade edilmişti..

Rıdvan Dilmen, 90 dakikayla ilgili yorumu esnasında sarı - lacivertlilerin teknik patronu Christoph Daum için ayrı bir parantez açarak, “Daum geçen hafta Almanya’da çok enteresan bir açıklama yaptı. ‘Alman Milli Takımı’nın başında Oliver Bierhoff gibi süper bir menajer var. Bierhoff teknik direktörüne çok yardımcı oluyor. Benim de böyle bir menajere ihtiyacım var’ dediğini iddia etti .

Ancak, Mutluhan Suner’in hazırlayıp sunduğu Cem TV’deki ‘Taktik’ programında Alman teknik direktörün konuyla ilgili ‘Die Welt’ gazetesine verdiği demeç ekranlara taşındı.

Haberin Devamı

‘ Daum, Alman Futbol Federasyonu’na niçin Acıyor’ başlıklı Von Lars Gartenschlager’in röportajının orjinali ile çevirisini ekranlara getiren Mutluhan Suner, Christoph Daum’un kesinlikle Rıdvan Dilmen’in iddia ettiği gibi; ‘Bierhoff teknik direktörüne çok yardımcı oluyor. Benim de böyle bir menajere ihtiyacım var’ şeklinde bir ifade kullanmadığını belirtti.

İşte ‘Die Welt’ gazetesinin ‘welt.de‘de yayınlanan Daum röportajının Almanca metni ve de ‘Taktik’ programı yapımcısı Mutluhan Suner’in Türkçe çevirisi:

DİE WELT : Kamuoyunun önünde ama Oliver Bierhoff en çok kaybeden olarak görünüyor. Bazı eleştirmenler ise onun (Oliver Bierhoff) bundan sonra ne işe yarayacağını merak ediyor?

Daum: Oliver Bierhoff acayip önemli. Milli takımın pozitif yönde aşama ve ilerleme kaydetmesinde onun da büyük bir payı var. Bulunduğu konumu itibarıyla, takım ile federasyon arasındaki tampon görevini üstleniyor, ki günümüz futbol dünyasında böylesi bir pozisyon ve konumdan vazgeçilemez. Teknik heyet ve futbolcuların üzerine gelindiği ve durumlar sıkıntılı olmaya başladığında, arkanı kollayacak veya konuya müdahil olacak birine ihtiyaç vardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!