Ribaundun önemi

Güncelleme Tarihi:

Ribaundun önemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 1998 00:00

Bülent BOĞ
Haberin Devamı

İki Türk takımının ikinci kez bir Avrupa kupası maçında karşılaştığı dünkü anlamlı gecede Efes Pilsen ve Türk Telekom PTT'nin maça isteksiz başlayışı dikkat çekiciydi. Ne oyuncularda, ne de tribündeki az sayıdaki taraftarda, o alıştığımız müthiş atmosferi göremedik. Efes'in, bir formalite havasına dönüşen mücadeleyi kazanıp grubundaki ikinciliğini teminat altına almasında ise pota altındaki başarısının rolü büyüktü.

İki takımın adam adama başladığı mücadelenin ilk dakikalarında Efes savunmasını oturtamadı, aradığı dış şutları bulamadı, içeride etkili olamadı. PTT ise Efes'in hücumlardan boş dönmesinden yararlanıp, Bazareviç ve Winslow'un sayılarıyla maçı başabaş götürdü. Ancak 13. dakikada PTT, alan savunmasına dönünce, Efes'in ekmeğine yağ sürüldü. Lacivert beyazlılar oyuna ağırlığını koydu. Sellers ve Mirsad pota altının hakimi oldu. 11 sayı üretip, 10 ribaund alan Sellers'a, Mirsad ve Howard'ın da gayreti ve sayıları eklenince rakibini ezen Efes birara farkı 17 sayıya kadar çıkardı. Ufuk'un Bazareviç'i kilitlemesi ve Efes'in katı savunması karşısında eli ayağına dolaşan PTT, 9 dakika boyunca sadece 5 sayı üretebildi.

TECRÜBE KAZANDI

İkinci yarıya adam adama savunmayla başlayan PTT, Miliçeviç'in ribaund toplamaya başlaması, Scott'ın da pota altı gayretiyle maçı yakalamaya çalıştı. Ancak bu kez Murat üçlükleriyle çıktı sahneye. Efes, rakibi dışarıdan vurdu. Son 3 dakikada farkı 3 sayıya kadar indiren PTT'nin gayretine ise Efes'in tecrübesi izin vermedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!