Reyhanca

Güncelleme Tarihi:

Reyhanca
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yat Limanı'nda bir Antalya klasiği

Kral sofrası

Ankara'da başlayıp Antalya'da devam eden bir gelenek Kral Sofrası. Bu restoranın sahibinden başlayıp sersivisine kadar yansıyan bir karizması var.

Yemekleri ise bir harika

Yaz mevsimi sona ermeden Antalya'mızın incisi Yat Limanı'nın keyfini yemekte de sürmek lazım diyerek, yıllardır alışkanlık yaratmış bir mekanın, Kral Sofrası'nın yolunu tutuyoruz. Bu öyle bir alışkanlık ki, 18 yıldır aynı profesyonellikte bir işletme, kayıtsız kalınamayacak lezzette yemekler. Antalya'da artık sevgili Toygar Güler'i tanımayan yoktur herhalde. Oğlu İhsan Bey de ondan Kral Sofrası bayrağını teslim alıp aynı güzellikte yaşatacak gibi görünüyor. Onları artık Antalyalı olarak tamımlıyoruz rahatça... Ankara'da başlayıp Antalya'da Kral Sofrası ile 40 yıla ulaşan bir restoran serüveni bu. Sevgili Aydın Boysan ile meyhane kültürünü özümsemiş Toygar Güler.

PARA ÜSTÜ BANKA'DAN

Ankara'da işletmeciliği sırasında politik arenadan sanata uzanan yelpazede çok ünlü isimlerle kurulmuş dostlukları ise hala sürüyor. Kral Sofrası'nda rezervasyonunuzun olduğu bir akşam, Gülriz Sururi ile karşı karşıya kalabilir, Rahmi Koç ile masa komşusu olabilirsiniz.

Kral Sofrası'na bu haklı ünü kazandıran,

sıcaklığı da vermeyi başaran en önemli faktör insan faktörü. Bu restoranın sahibinden başlayıp servisine de yansıyan bir karizması var. Öyle bir işletmeci düşünün ki aynı zamanda bir üniversitede ders vermişliği var (Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Turizm Restoran İşletmeciliği) TRT 4'te uzun süre ders vermiş. Öyle bir işletmeci ki alışverişi bizzat hala kendisi yapıyor. Öyle bir işletmeci ki müşterisini konuk gibi görüyor, her ayrıntıda onları mutlu etmeyi düşünüyor, onlara vereceği para üstü için özellikle Merkez Bankası'ndan yepyeni paralar alıp hazırlıyor. Şimdi de lezzetli yemeklerini bir an evvel tatmak için sabırsızlandığım gibi yazmak için de sabırsızlanıyorum. Meze olarak seçtiğimiz zeytinyağlı yaprak dolma, Barbunya Pilaki, Kalamar Salata yine mükemmel. Lakerda kusursuz. Sonrasında karides güveç, kalamar tava veya karides kokteyl devam etmek için ideal. Kağıtta pastırmayı da özellikle tadımlık öneriyorum.

ÖZEL TATLI KENDİ İCADI

Kral Sofrası'nda et yemek büyük keyif. Gordon Bleu'den çoban kavurmaya uzanan seçeneklerin hepsi çok cazip. Ama Akdeniz'e hakim bir masada otururken saf Akdeniz'li bir balık çok iyi gider diyerek Lagos Şişte karar kılıyoruz. Aramızdan biri Lagosu ızgara olarak isteyince, Toygar Bey bizzat aramıza katılıp, ızgara olarak pek önermediğini, ama özel marine edilerek şişte hazırlanınca en iyi sonucu verdiğini söyledi. Yağlı bir balık olmayan Lagos şiş olarak çok lezzetli. Sıra tatlıya geldi. Mönüdeki ‘‘özel tatlı’’ dikkatimi çekti ve onu istedim. Toygar Bey'in kendi icadıymış, iki kişilik değişik tatlı ve meyvelerden oluşan bir tabak. Yok yok... Ayva tatlısı, Güllaç, bal, ceviz, ananas, şeftali, muz, üzüm ve üzerinde dondurma. İsabetli bir seçimdi.

Fiyatlar da makul, kişi başı 12 - 15 milyon lira civarı, içki dahil. En kısa zamanda bu seçkin mutfağın, Kral Sofrası'nın keyfini sürmenizi tavsiye ederim.

Adres ve telefon

Adres: Kral Sofrası,

Yat Limanı, Antalya

& Tel: 0.242.241 21 98

Reyhan BAŞAL

Tel: 0242/340 38 38

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!