Renault'dan F-kanal açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Renaultdan F-kanal açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2010 14:51

Çalışmalarını artık sonuçlandırdığına inanmasının ardından Renault, gelecek haftaki Belçika GP'de F-kanal kullanacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Enstone kökenli takım, uzun zamandır bu sistem üzerine çalışmış ve Temmuz ayındaki açıklamalarında, yüksek hız gerektiren Spa ve Moza'da F-kanala sahip olmayı umduklarını belirtmişti.

Takımın çalışmalarının yaz tatilinde fabrikaların kapalı olması nedeniyle kesintiye uğramasına rağmen Renault, rüzgâr tünelinden alınan verilerin Spa'da sistemi kullanmak için yeteri kadar iyi olduğuna karar verdi.

Anlaşılan o ki Renault, F-kanalı ciddi olarak kullanma niyetini ilk olarak Spa'da ortaya koyacak ve bu yüzden çalışmalarını dikkatli bir şekilde yürütecek. Bununla birlikte Spa'da Cuma günü yapılacak antrenmanlarda alınan ilk veriler eğer umulduğu gibi çıkmazsa alınan karardan da geri dönülebilir ve F-kanal Moza'ya bırakılabilir.

Renault'tan Robert Kubica, F-kanalın önemini Macaristan GP döneminde belirtmişti.

Haberin Devamı

2010'da en önemli teknik yeniliğin hangisi olduğu sorusuna Kubica: "Eğer düzgün bir şekilde çalışıyorsa F-kanaldır. Düzlük uzadıkça avantajınız artıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!