Rekorumu kıramazlar

Güncelleme Tarihi:

Rekorumu kıramazlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünya Basketbol Şampiyonası'nı izlemek ve Yunanlıların basketbol ilahı Gallis'in okulunda çocuklara ders vermek için Atina'ya gelen basketbol efsanesi Kareem Abdul Jabbar ilginç açıklamalarda bulundu.

Başarının sırrı

Çocukların ve gençlerin iyi basketbolcu olmaları için sezon öncesi çok iyi çalışmaları gerektiğini söyleyen Jabbar, ‘‘Eğer ben bir süperstar olduysam, bunu normal sezonun dışında yaptığım çalışmalara borçluyum. Bu çalışmalar beni yıldız yaptı. Eğer bir genç iyi basketbolcu olmak istiyorsa, sadece çok çalışmayı kendisine prensip edinmelidir’’ dedi.

Basketbol zorlaştı

Jabbar, basketbolun ırkçılığa ve sınıf ayrımına karşı en iyi sporlardan biri olduğunu ve kendi döneminden bu yana büyük değişikliklere uğradığını belirterek, ‘‘Şimdiki basketbol benim oynadığım döneme oranla daha zor ve daha çok fizik güç istiyor. Özellikle üç sayı uygulaması basketbolun heyecanını ve zevkini artırdı’’ dedi.

Yeniler paraya düşkün

Halen NBA'de en fazla sayı atan oyuncu unvanını elinde bulunduran Jabbar, rekorlarını kimin kıracağı yolundaki bir soruya ise şu karşılığı verdi: ‘‘Rekorumu kıracak kişi şimdi herhalde 10 yaşındadır. Jordan da emekli olduğuna göre, genç oyunculara şans doğdu. Ancak, onlar çok büyük paralar kazandıkları için 20 yıl gibi uzun bir süre basketbol oynamayacaklardır.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!