Rekortmen sporcudan yeni rekor denemesi

Güncelleme Tarihi:

Rekortmen sporcudan yeni rekor denemesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2007 10:40

Dünya serbest dalış rekortmeni Cenk Devrim Ulusoy, ilk kez dikey dalış rekoru için çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

İtalya'nın Bari kentinde düzenlenen CMAS Sualtı Sporları Dünya Şampiyonası'nda, küp apnea kategorisinde ikinci kez dünya şampiyonluğunu elde eden Milli Sporcu Ulusoy, kendi kategorilerinin dışında ilk kez yeni bir dalış rekoru için hazırlanıyor.
Akçansa'nın sponsorluğu, Kolin Otel'in desteğiyle günde 7.5 saat idman yapan Ulusoy, temmuz ayında hedeflediği dünya rekoru denemesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Ulusoy, yaptığı açıklamada, kendisini bu yıl bütün dünyanın kabul ettiği bir dalış stili olan, dikey dalışa yönlendirdiğini söyledi.

Tek nefesle derine dalarak yapılan dikey dalışla ilgili profesyonel çalışmalarını, antrenörü Erkan Mutlu ve Can Tunçsal ile birlikte yaptıklarını anlatan Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dikey dalış rekoru, dünyada 80 metreyle İtalyan Umberto Pelizzari'ye ait. Bu rekoru 90 metreye çıkarmayı hedefliyorum.

Haberin Devamı

Denizdeki çalışmalarımı haftanın bir günü yeni kulübüm olan Çanakkale Gençlik ve Spor Kulübü vasıtasıyla, Karanlık Liman mevkisinde sürdürüyorum. Ama genelde antrenmanlarımı havuzda yapıyorum. Antrenman programımı bu yıl daha farklı bir boyuta çevirdim. Bu tarz rekor denemelerinde son 20 gün denize girip, rekor derecesinin üzerine çıkmayı hedeflemek gerekir.”

Rekor denemesi için en iyi ortam Antalya'nın Kaş ilçesi olarak gösteriliyor. Genellikle bütün iyi serbest dalışçıların rekor denemesi yaptığı iki yer var. Biri Mısır diğeri Antalya. Ben kendi ülkemde rekor denemesi yapmayı hedefliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!