Rekortmen şampiyon Boğaz'da

Güncelleme Tarihi:

Rekortmen şampiyon Boğazda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2013 16:41

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Ian Thorpe, bugün, İstanbul Boğazı'nda yüzdü.

Olimpiyatlar'da 5 altın madalya kazanan, 11 kez Dünya Şampiyonu olan ve 13 kez dünya rekoru kıran Ian Thorpe, 25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'na destek olmak için İstanbul'a geldi. "Torpido" ve "Dev Ayak" lakaplı Avustralyalı yüzücü Ian Thorpe, yarın yapılacak yüzme yarışlarının startını Kanlıca İskelesi'nden verecek.

Ian Thorpe bugün yarışın düzenlendiği İstanbul Boğazı'nda milli sporcular Burcu Dolunay ve Deniz Eylül Kürklü ile birlikte yüzme gösterisi yaptı.

THORPE: "KITALARARASINDA YÜZÜLEBİLECEK TEK YER BURASI"

Suya girdiğine rüzgar ve akıntı nedeniyle kafasının biraz karıştığını belirten Thorpe, "Dünya'da kıtalararasında yüzülebilecek tek yer herhalde burası. Suya girdikten sonra hem çok güzel oluyor hem de yüzsem devam edebilir miyim ?; diye düşünüyorsunuz. Boğazda yüzmek bir plajda yüzmeye benziyor. Rüzgar bir taraftan esiyor, akıntı diğer tarafa sürüklüyor. Bu da biraz kafamı karıştırdı. Onun için daireler çizerek yüzdüm" şeklinde konuştu.
Avustralyalı sporcu, yarınki organizasyonda yarışacak sporculara önerilerde bulunarak, "Yarınki hava durumunu çok dikkatli tekip etsinler. Rüzgarın ne taraftan esitiğine, akıntının hangi yönden olacağına baksınlar. Akıntıya ters yönde yüzmeye çalışsınlar ve dikkatli olsunlar. Umarım daha güzel bir hava olur" ifadelerini kullandı.
Birlikte yüzdüğü milli sporcu Burcu Dolunay'ı daha önceden de tanıdığını aktaran Thorpe, "Burcuyla yüzmek keyifliydi. Kendisi zaten bir numara" dedi.

"MAKARNA GÜNÜ" İLE ENERJİ DEPOLANDI

Yarışlar kapsamında Asya'dan Avrupa'ya yüzecek sporcular, enerji depolamak amacıyla TMOK ve Samsung tarafından düzenlenen "makarna günü" etkinliğine katıldı. Cemil Topuzlu Parkı'nda düzenlenen organizasyonda sporcular, karbonhidrat ihtiyacını karşılamak ve enerji depolamalarını sağlamak amacıyla yapılan makarnalardan yedi. Kuruçeşme'den suya giren Ian Thorpe'yi sevenleri yalnız bırakmadı. Sahilde bekleyenler, kırdığı rekorlarının ve sportif başarılarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine katkıları ile tanınan Ian Thorpe'nin fotoğraflarını çekti.

İstanbul Boğazı'nda ayrıca kürek sürat yarışları yapıldı.  Yarınki Boğaziçi kano, kürek ve yüzme yarışları öncesinde boğazın eşsiz güzelliğinde Kuruçeşme'deki Cemil Topuzlu Parkı'ndan suya inen kürekler birbirleriyle yarıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!