Rekor canavarı Özkan!

Güncelleme Tarihi:

Rekor canavarı Özkan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2013 00:24

Milli çekiççi Özkan Baltacı, gençler kategorisinde Türkiye rekorunu tam 81.16 metreye yükseltti.

Haberin Devamı

Bu rakamla dünya sıralamasının zirvesine çıkıp, tüm zamanların en iyi 5. derecesini yaptı.


GENÇLER çekiç atmada kendine ait Türkiye rekorunu 3 metre geliştirip dünya sıralamasında zirveye çıkan ve tüm zamanların en iyi 5. derecesini elde eden milli sporcu Özkan Baltacı, olimpiyatlarda Türkiye’nin umudu oldu.
Ankara’da geçen hafta Kulüplerarası Gençler Atletizm Ligi Eleme Yarışmaları’nda kendine ait 77.81 metrelik Türkiye rekorunu 81.16’lık derecesiyle geliştiren F.Bahçe Kulübü sporcusu Baltacı, iddialı konuştu.
Milli sporcu yaptığı açıklamada, “Aslında biz bu rekoru bir sene öncesinden bekliyorduk, zira antrenman verilerimiz 80 metrenin üzerini gösteriyordu. Ancak kısmet bu zamanaymış” dedi.

‘GELECEK SEZON 7 KİLO ATACAĞIM’

İZMİR’de 14 yaşında beden eğitimi öğretmeni Recep Günay tarafından keşfedilen başarılı sporcu, “Başlarda bırakmayı düşünsem de yılmadan sporla okulu devam ettirdim. Gençlerde dünya ikinciliği ve Avrupa üçüncülüğüm var, yıldızlar Türkiye rekoru da hala bende” ifadelerini kullandı.
Baltacı, gelecek sezon büyükler kategorisinde yarışıp 7 kilo atmaya başlayacağını söyledi. Özkan Baltacı, “Avrupa şampiyonalarında ve kupalarında madalyalar hedefleyeceğiz. Hedeflerimiz inşallah olimpiyatlara doğru uzayacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haberin Devamı

BAŞARILI sporcu, “Ailem bana çok destek veriyor. Özellikle dünya ikincisi ve Avrupa üçüncüsü olduktan sonra destekleri iyice arttı” dedi.

Erdal Eryıldırım: Hedefimiz olimpiyat

ÖZKAN Baltacı’nın antrenörü Erdal Eryıldırım da başarılı sporcuyu 2 yıldır çalıştırdığını belirterek, “Öncelikli hedefimiz 2015 Avrupa 23 Yaş Altı Şampiyonası’nda birincilik” dedi. Eryıldırım, “Çalışmalarımızı şimdiden ona göre yapıyoruz. Ancak tabii ki en büyük hedefimiz 2016 ve 2020 Olimpiyatları. Rio’da ilk 3, inşallah 2020 de İstanbul’da düzenlendiğinde şampiyonluk istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!