Reha Erus: Ermiş Terim

Güncelleme Tarihi:

Reha Erus: Ermiş Terim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2000 00:00

Reha ERUS
Haberin Devamı

FİORENTİNA gümbür gümbür geliyor. Geçmişte kaybedilen puanlara yanan Fatih Terim'in Fiorentina'sı deplasmanda ilk maçını kazanırken, üç sıra birden atlayarak puan cetvelinde 17 puanla 6'ncılığa yükseldi. Maç öncesi ‘‘Noel ve Yılbaşı tatili öncesi 6 puan istiyorum. Bakın görün Udine'de Udinese'yi yeneceğiz’’ demesi ve dediğinin çıkması üzerine maçı radyoda anlatan spiker ‘‘Ermiş Terim İtalyan ligine renk katıyor. Her söylediği çıkıyor. Mor menekşeliler süratle zirveye tırmanıyor. Üstelik bunu yaparken güzel eğlenceli göze hoş gelen futbol sergiliyor’’ yorumunda bulundu.

Oysa Fiorentina maça büyük bir tehlike atlatarak başladı. Daha 11. saniyede Sosa topu tribünlere atarak evsahibi takımı bir golden etti. 8. dakikada Jorgensen'in golünde Fiorentina savunması resmen uyudu. Cezalı Vanoli'nin yokluğunu hisseden Fiorentina, kalesinde iki tehlike daha gördükten sonra son günlerin formda oyuncusu Chiesa ile beraberliği sağladı. Chiesa, Fatih Terim'in çok sevdiği ve beğendiği bir futbolcu. Ne var ki sezon başında özellikle antrenmanlarda tembelliği benimseyince hocası tarafından yedek kulübesine çekildi. Chiesa önceleri buna tepki gösterdi, ama Fatih Terim'in haklı olduğunu görünce forma kapma uğruna inanılmaz çalışmaya başladı. Sonucu ortada dört maçtır ilk onbirde yer alan Chiesa gollerini sıralarken, milli takım Teknik Direktörü Trapattoni'ye göz kırpıyor.

MUHTEŞEM KAPTAN

Ve Rui Costa. Her geçen gün devleşen kaptanın görkemli futbolu sayesinde Floransa Batistuta'yı çabuk unuttu. Zaten Terim'in Fiorentina'nın başında kalmak için ortaya koyduğu şartlardan ilki Portekiz'li yıldızın sözleşmesini uzatması. Haftaya Verona maçı var. Fatih Terim iki haftada altı puanı tamamlamak istiyor. Ligin en beğenilen çalıştırıcısı haline gelen Terim borsasını yükseltirken, bu anlamlı galibiyetle Çizme'deki durumunu da perçinleştirdi. Bu arada, Udinese teknik direktörü Di Canio'nun maç öncesi Terim'in bulunduğu kulübeye gelerek kendisine şans dileyip hayranı olduğunu itiraf etmesi de, futbol adına büyük bir jest olarak kabul edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!