Referansı Williams vermiş

Güncelleme Tarihi:

Referansı Williams vermiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2012 18:36

Anadolu Efes’in transfer bombası Jordan Farmar, Hürriyet’e konuştu. Tecrübeli oyuncu, “Deron Williams’ın sözü benim için çok önemliydi. İstanbul’da güzel ve keyifli zaman geçireceğimi üzerine basa basa söyledi. Teklifi hemen kabul ettim” dedi.

Haberin Devamı

ANADOLU Efes yeni sezona büyük umutlarla, büyük hedeflerle girmeye hazırlanıyor. Takımı antrenör Oktay Mahmuti’ye emanet eden lacivert beyazlılar Jordan Farmar transferiyle büyük sükse yaptı.

Türkiye macerasının startını veren yıldız oyuncu, Anadolu Efes’e imza atar atmaz Hürriyet’e konuştu. Lacivert beyazlı formayla ilk pozunu da Hürriyet’e veren ve ülkemizde büyük bir hayran kitlesini peşinde sürükleyecek olan Farmar, çarpıcı açıklamalar yaptı...


FARMAR'DAN HÜRRİYET ÖZEL / FOTO GALERİ - EMRE OKTAY'IN OBJEKTİFİNDEN

- NBA kariyerinin ardından tercihin neden Türkiye ve Anadolu Efes oldu?

* Türkiye’de oynamak çok büyük bir fırsat. Anadolu Efes ise hedefleri olan bir takım. Kaliteli oyunculara sahip. Burada kendimi daha fazla geliştirme fırsatı bulacağım. Sürekli kazanan bir takımın parçası olmak istiyorum. THY Euroleague’de şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Kulüp binamızın girişindeki 1999’da Koraç Kupası’nı kazanan takımın fotoğrafı beni çok etkiledi. Umarım ben de Anadolu Efes forması altında zaferler yaşarım.

Haberin Devamı

Revivo’ya da danıştım

- Türkiye’ye gelirken görüştüğün, danıştığın isimler oldu mu? Mesela Deron Williams ile konuştun mu?

- Evet, Deron Williams ile konuştum. Kesinlikle Türkiye’de basketbol oynamamın bana çok şeyler katacağını söyledi. Onun referansı da benim için önemliydi. İstanbul’da güzel zamanlar geçirdiğini üzerine basa basa söyledi.

- ABD vatandaşısın ama anneden İsrailli sayılırsın. Ülkemizde başarılı olmuş futbolculardan Revivo’dan da referans aldın mı?

* Revivo, İsrail’de sürekli görüştüğüm arkadaşlarımdan biri. Kendisini çok severim. Görüştüm tabiki. Fenerbahçe ve Galatasaray’da oynadığı dönemleri andık. Türkiye’yi çok seviyor ve ülkenizden mutlu ayrıldı. Türkiye’de başarılı olabilmem için bütün imkanların mevcut olduğunu söyledi. Ben de geldim.

İki guard avantajım olacak

- Antrenörünüz Oktay Mahmuti’yi ne kadar tanıyorsun?

Haberin Devamı

* Kendisiyle daha önce tanışma fırsatım olmadı. Ama başarılı bir hoca olduğunu biliyorum. En yakın arkadaşım olan ve Galatasaray forması giyen Shipp’ten çok tecrübeli bir çalıştırıcı olduğunu öğrendim. Özellikle de iki guard ile sahaya çıktığını da. En büyük avantajım da bu olacak sanırım.

- Shipp başka neler söyledi ülkemiz hakkında?

* İstanbul’u ve bu ülkenin insanlarını çok seviyor. Türkiye’de basketbolun da çok sevildiğinden Anadolu Efes ile birlikte, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi köklü kulüplerin potaya ciddi yatırımlar yaptığını belirtti. Heyecan verici taraftarlarından bahsetti. Bu takımlarla şampiyonluk mücadelesi vermek çok güzel olacak.

Haberin Devamı

- Takımı Kerem Tunçeri ile birlikte yöneteceksiniz.

* Geçtiğimiz sezon lokavt öncesi Maccabi’de oynarken İstanbul’da, Anadolu Efes’e karşı mücadele ettim. Gördüm ki Kerem Tunçeri çok iyi bir oyuncu. Yıldız statüsünde. Yanyana da mücadele etmek keyifli olacak.

Vujacic ve Sharapova’ya İstanbul düğünü yakışır

Farmar, takım arkadaşı Vujacic’in sevgilisi olan ünlü raket Sharapova ile İstanbul’da düğün yapmasını çok istediğini söyledi.

- Geçen sezon 3 kupa kazanan ve şampiyon olan Beşiktaş’ı takip edebildin mi?

* Türkiye’de neler olup bittiğini ve kimin şampiyon olduğunu biliyorum. Özellikle eski takım arkadaşım Deron Williams Türkiye’deyken daha fazla takip ediyordum. Yakın arkadaşım Shipp’in sakatlanmasının ardından, NBA’deki maçlar nedeniyle son dönemde izleyemedim maçları.

Haberin Devamı

- Takım arkadaşın Vujacic’in, sevgilisi Sharapova ile İstanbul’da evlenecek olmasına ne diyorsun?

* Henüz düğün ile ilgili bir bilgim yok. Davet de gelmedi zaten. Fakat uzun zamandır birlikteler ve İstanbul’da evlenmelerini ben de çok isterim. O zaman düğünlerinde de olurum.

Takım kazansın yeter

- Anadolu Efes’teki süper yıldız açığını kapatabilir misin?

* Neden olmasın. Bu konuda hiç bir problem yok. Ama benim için daha önemli olan takımın başarısıdır. Formasını giydiğim takımın başarısı için elimden geleni yaparım.

Miami Heat bir adım önde

- NBA’deki şampiyonluk adayın hangi takım?

* Şampiyon Miami Heat son yaptığı transferler sonrası yine iddialı. Lakers da Nash transferi ile kadrosunu güçlendirdi. Bu takımların yanında Oklahoma ve Brooklyn Nets de diğer adaylarım.

Haberin Devamı

En iyi oyuncu Kobe Bryant

- Dünyadaki en iyi basketbolcu kim?

* Tartışmasız en iyisi Kobe Bryant. Lebron James ve Kevin Durant da önemli isimler ama Kobe bunlardan bir adım önde.

Jordan gibisi çok zor gelir

- Micheal Jordan mı, Lebron James mi?

* İkisini de kıyaslamak yanlış. Micheal Jordan gelmiş, geçmiş en iyi basketbolcuydu. Lebron James’in şu zamana kadar yaptıkları mükemmel. Ona karşı oynamak çok keyifli.

Oyunu okuma özelliğim var

- En beğendiğin özelliğin nedir?

* Maçı okuma özelliğime güveniyorum. Gidişatı çok iyi algılayıp nasıl hücum etmemiz gerektiğine en doğru şekilde karar verebiliyorum. En büyük özelliğim bunlar.

Geri dönermiyim zaman gösterecek

- NBA’e geri dönecek misin?

* Zaman gösterecek. İki sene önce “Avrupa’da oynar mısın” diye sorsaydınız “Hayır” derdim. Önce Maccabi şimdi de Anadolu Efes tecrübesi yaşayacağım. Gelecekte neler olur bilinmez.

Kobe tek başına lider

- Kobe Bryant ile birlikte oynadın. Nasıl bir duygu bu?

* Mükemmel dönemlerdi. Kobe ile Los Angeles Lakers’da 4 sezon geçirdim. Harika bir insan. Lakers’a geldiğimde henüz 19 yaşındaydım ve ondan çok şeyler öğrendim. Birlikte 2 şampiyonluk yaşadık ve bir şampiyonluğu da son anda kaçırdık. Tam bir liderdi. Kariyerime katkısı da büyüktü.

Hidayet iyi işler çıkarıyor

- NBA’deki Türk oyuncuları nasıl buluyorsun?

* Hidayet çok tecrübeli. İyi işler çıkarıyor. Sahada mücadelenin hakkını veriyor. Ersan, genç yaşına rağmen takımına büyük katkı sağlıyor. Diğer Türk oyuncular da daha uzun yıllar orada mücadele eder.

NBA takımlarını yıldızlar sırtlar

- NBA ve Avrupa basketbol kültürü arasındaki fark ne?

* Mücadele açısından Avrupa daha sert. NBA’de ise süper yıldızlar var ve onlar takımları için çok şeyler ifade ediyor. Avrupa basketbolunda her oyuncu eşit potansiyele sahip. NBA’de ise takımları yıldızlar sırtlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!